Alertes
Inici / Benestar social i salut / 86 FAMÍLIES SENSE RECURSOS ES BENEFICIEN D’AJUDES PER IMPORT DE MÉS DE 158.000 €

86 FAMÍLIES SENSE RECURSOS ES BENEFICIEN D’AJUDES PER IMPORT DE MÉS DE 158.000 €

Xàtiva s’adhereix al Pla de Pobresa Energètica de la Generalitat

Xàtiva, 13 de gener de 2016.- La regidoria de Benestar Social de l’Ajuntament de Xàtiva ha informat de les gestions dutes a terme amb la Generalitat Valenciana per al pagament de la renda garantida de ciutadania. Angulo va avançar la resolució favorable dels expedients de sol·licitud de la renda garantida de ciutadania gestionats al llarg de 2015 i alguns pendents de 2014. Es tracta d’una prestació econòmica de caire social que es destina com ajuda per a persones amb carència de medis suficients i amb dificultats de subsistència.

En total, el pagament d’ajudes arribarà fins els 158.139’16 euros. Segons informes de l’equip social base de l’ajuntament, fins al segon semestre de 2015, s’havien abonat 140.408’96 euros. La resta fins a completar el programa d’ajudes, 17.730’20 euros, s’abonaran en febrer de 2016. Les ajudes s’han repartit en 118 pagaments per a un total de 86 famílies beneficiàries.

Angulo ha valorat positivament la resolució efectiva d’aquesta situació, “col·lapsada des de 2014. Parlem d’un diners necessaris per garantir la subsistència de ciutadans i ciutadanes desafavorits econòmicament. Aquest avanç ha estat possible gràcies a les gestions dels nous governs, tant de l’Ajuntament com de la Generalitat, els quals han demostrat una major sensibilitat i atenció envers les persones més necessitades”.

Pla de Pobresa Energètica

D’altra banda, la regidora també ha informat de l’adhesió de l’Ajuntament de Xàtiva al Pla de Pobresa Energètica de la Generalitat Valenciana. L’adhesió es va produir ahir mitjançant un decret d’alcaldia. Els beneficiaris d’aquest pla seran famílies amb risc d’exclusió social.

Els sol·licitants de les ajudes hauran d’acreditar la seua condició de residents a la ciutat, així com una justificació dels ingressos percebuts i de l’impagament de factures de subministrament energètic o de lloguer d’habitatge. La concessió d’ajudes es resoldrà en un màxim de 3 mesos.

Les ajudes per al pagament de les factures d’electricitat i gas seran de 75 euros al mes, fins un màxim de 300 euros a l’any. Per al cas del subministrament d’aigua, les ajudes seran de 15 euros al mes, fins un màxim de 60 euros a l’any. Per a persones desnonades o amb habitatge habitual en dació de pagament hi ha previstes ajudes de 100 euros al mes durant un any.

Descarrega la notícia

Et pot interessar

54 treballadors municipals reben formació per a l’ús dels desfibril·ladors instal·lats en edificis públics

El regidor de Sanitat, José Vicente Benavent, anuncia l’adquisició de 15 nous equips per a …