Alertes
Inici / Ciutadania / CULTURA PROGRAMA A XÀTIVA EL CICLE DE CONCERTS AMADEUS
CARTELL GENERAL

CULTURA PROGRAMA A XÀTIVA EL CICLE DE CONCERTS AMADEUS

9 joves pianistes mostraran el seu talent musical en diversos indrets monumentals de la ciutat

Xàtiva, 19 de gener de 2016.- L’Ajuntament de Xàtiva ha promogut un cicle de cinc concerts de piano que tindran lloc en el marc dels principals espais patrimonials de la ciutat. El cicle de concerts Amadeus reuneix a un selecte grup de joves pianistes guardonats i becats en nombrosos concursos en Espanya, França, Itàlia, Alemanya o Regne Unit. El concerts començaran el proper diumenge 24 de gener, a les 12h, a l’església de Sant Feliu i aniran programant-se a raó d’un al mes en espais com Sant Domènec (14 de febrer, 12h), la Casa de Cultura (13 de març, 12h), el pati del Museu de l’Almodí (17 d’abril, 12h), per a finalitzar el 22 de maig a l’església de Sant Pere (18’30h).

Segons el regidor de Cultura, Jordi Estellés, “els cicles Amadeus naixen amb la finalitat de facilitar l’organització d’actuacions d’aquestos joves pianistes per tal que puguen mostrar adequadament el seu art. Amb això es pretén potenciar valors com el treball, la perseverança o la humilitat que, juntament amb el seu talent musical, duen a l’excel·lència artística”.

Els concerts oferiran un ampli repertori al voltant de diversos estils musicals. Cadascuna de les actuacions estarà dedicada a un període en concret. Començant el proper diumenge per la música barroca, els joves pianistes interpretaran, en successius concerts, obres del període clàssic, del Romanticisme, de la música espanyola i de la música del segle XX. Els pianistes que actuaran a Xàtiva són Eduardo Alemany, María Linares, Carla Balaguer, Renata Obszarny, Joana Chuliá, Isabel Sánchez, Ana Martínez, Ingrid Jovellar i Mar Valor.

La programació del cicle de concerts Amadeus a Xàtiva ha estat possible gràcies a la col·laboració de l’associació Joventuts Musicals de la Costera, així com del patrocini de Piano Importa i Tempo Instruments. Els directors musicals del cicle són Juan Lago, concertista i professor del Conservatori José Iturbi de València i la professora Teresa Flores.

Descarrega la notícia

Et pot interessar

Karen Souza

La cantant internacional Karen Souza arriva al Nits al Castell de Xàtiva

La cantant argentina Karen Souza visita el Castell de Xàtiva per tal de contagiar-nos en …