Alertes
Inici / Ciutadania / TALLER DE PREVENCIÓ DE LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE ENTRE ALUMNES DE SECUNDÀRIA

TALLER DE PREVENCIÓ DE LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE ENTRE ALUMNES DE SECUNDÀRIA

L’activitat va dirigida a les AMPES dels centres de secundària de Xàtiva

Xàtiva, 26 de gener de 2016.- La Regidoria de Dona i Igualtat de l’Ajuntament de Xàtiva ha organitzat un taller sobre prevenció de la violència de gènere entre jóvens i adolescents, dirigit a associacions de mares i pares d’alumnes de centres educatius d’ensenyament secundari de Xàtiva. La sessió formativa tindrà lloc el proper dia 28 de gener, a les 18h, en la segona planta de la Casa de la Cultura de Xàtiva. La iniciativa forma part de la campanya que la regidoria va posar en marxa per sensibilitzar i previndre la violència de gènere entre els sectors més joves de la població. La campanya ve impulsada per la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, a través de la Direcció General de l’Institut Valencià de les Dones i per la Igualtat de Gènere.

Fonts d’aquest departament observen un augment de situacions de violència entre joves d’edats cada vegada més primerenca, motiu pel qual la campanya es dirigeix prioritàriament a joves amb edats compreses entre 13 i 14 anys. La principal activitat implementada consisteix en tallers dirigits a alumnes de 2n de l’ESO. Per la seua banda, la regidoria també considera necessari oferir a mares i pares informació i ferramentes educatives per a acompanyar els seus fills i filles en aquest procés formatiu, prevenint situacions de violència en les seues relacions.

L’activitat busca afavorir l’anàlisi de creences i valors que sustenten actituds sexistes dins l’àmbit familiar, a més de dotar els progenitors d’estratègies bàsiques per a la identificació de situacions violència de gènere experimentades pels seus fills i filles. Així mateix, el taller promou patrons educatius alternatius a conductes sexistes dins l’entorn familiar, així com
factors de protecció front a la violència de gènere.

Durant la sessió de dues hores de durada es treballarà una primera fase de reflexió al voltant de les creences i patrons familars sobre els models de parella saludables i
perillosos. En la segona part es treballaran els vincles amorosos i la seua creació. Finalment, hi haurà una tercera part de generació d’alternatives sanes i eines per poder acompanyar a les i els adolescents cap a relacions de parella autònomes, lliures i responsables.

Podeu ampliar informació en l’adreça de correu electrònic servicioinfodonaxativa@gmail.com o cridant al telèfon 962289852 / 615187901.

Descarrega la notícia

Et pot interessar

Foto Lena Baraza

Xàtiva rep una subvenció de la Generalitat per un projecte de Participació Ciutadana

Xàtiva rep una subvenció de la Generalitat per un projecte de Participació Ciutadana Aquesta subvenció …