Alertes
Inici / Ciutadania / URBANISME AGILITZA EL TRÀMIT PER FER OBRES MENORS

URBANISME AGILITZA EL TRÀMIT PER FER OBRES MENORS

El canvi de procediment administratiu permet començar els treballs el mateix dia que es presenta la sol·licitud.

Xàtiva 16 de febrer de 2016.- La regidoria d’Urbanisme, seguint el que ressenya la LOTUP (Llei d’Ordenació del Territori, Urbanisme i Paisatge), ha introduït un nou procediment administratiu que agilita el procés per poder fer obres menors. A partir d’ara els veïns que facen una intervenció no hauran d’esperar l’autorització de l’Ajuntament només caldrà que aporten una declaració responsable, la descripció de les obres a escometre i el pagament de la corresponent taxa.

En aquest sentit els terminis s’acurten notablement. Com ha assenyalat la regidora d’Urbanisme, Cristina Sunyer (Compromís) “Ara un veí pot començar les obres al minut d’haver presentat els papers, abans com a mínim havia d’esperar de 2 a 3 setmanes en el millor dels casos”.

Aquest procediment administratiu el que fa és convertir en responsable el promotor de l’obra pel que l’Ajuntament ja no ha d’encetar un expedient per informar favorablement. “Açò de tota manera –ha dit Sunyer- no vol dir que no es faran inspeccions. Se’n faran igualment. El que canvia és el tràmit per poder fer obres menors. És a dir, aquelles que no afecten l’estructura o l’aspecte exterior”.

Descarrega la notícia

Et pot interessar

El servei d’ocupació «Portalemp» arranca amb vora dos-cents inscrits i pretén arribar als 3.000 en tres anys

Roger Cerdà: «Els Ajuntaments hem de treballar amb els serveis d’ocupació per facilitar la cerca …