Alertes
Inici / Ciutadania / JA ESTÀ DISPONIBLE LA VERSIÓ EN VALENCIÀ DE LA NOVA WEB DE TURISME

JA ESTÀ DISPONIBLE LA VERSIÓ EN VALENCIÀ DE LA NOVA WEB DE TURISME

La nova web turística incorpora audioguies i navegació GPS per facilitar la visita als monuments

Xàtiva, 17 de febrer de 2016.- La regidora de Turisme de l’Ajuntament de Xàtiva, Mariola Sanchis, acaba d’anunciar que ja està disponible la versió en valencià de la nova web oficial de turisme de Xàtiva (www.xativaturismo.com). La nova web, que va estar presentada a l’edició d’enguany de Fitur, ha suposat una renovació integral de la imatge turística de la ciutat a Internet. L’encarregada de dissenyar i programar aquesta nova ferramenta de promoció turística ha sigut l’empresa de noves tecnologies i comunicació online Xatcom. A la implementació de la versió valenciana dels continguts seguiran les traduccions a l’anglès i el francés.

La nova web de turisme destaca per una important presència de continguts visuals. Per al desenvolupament del treball de disseny s’han realitzat expressament més de 300 imatges fotografiades per Javier Sala. Els textos han estat redactats per Pau Pertegaz, i compten amb la supervisió del periodista i escriptor xativí Xavier Aliaga, així com amb l’assessorament artístic de l’historiador Carles Sala.

Per a la regidora Mariola Sanchis, “la nova web de Xàtiva Turisme dóna un impuls notable a la presència en Internet de Xàtiva com a punt d’atracció turística i la situa al nivell d’altres destinacions amb una llarga trajectòria al sector. Hem rebut felicitacions i bones opinions. Podem dir que, ara per ara, la nostra ciutat disposa d’una de les millors webs de turisme de ciutats de característiques similars”. La web presenta Xàtiva com una ciutat que mereix ser visitada en qualsevol època de l’any, i en la qual cal pernoctar si es vol conèixer en tota la seua extensió.

Per al disseny de la web s’ha utilitzat una tecnologia que permet consultar-la en condicions òptimes en ordinadors, però també en tablets o telèfons mòbils, que ja és el mitjà més utilitzat per connectar-se a Internet. Pensant en el turista que visita la ciutat i busca informació amb els seu telèfon mòbil o tablet, les pàgines de cada monument disposen de botons de navegació GPS que faciliten la ubicació relativa de cada monument. També disposa d’audioguies situades al peu de cada pàgina i que poden consultar-se quan estem davant del monument.

El menú conté cinc apartats:

1) Descobreix Xàtiva, amb quatre aspectes claus de la ciutat: Xàtiva monumental, un catàleg que dóna accés a les pàgines dedicades als monuments. Arrels i cultura, dedicat a les festes i tradicions. Gastronomia, destacant els sabors mediterranis de la ciutat i Viu la ciutat, que presenta les claus per a enamorar-se de Xàtiva, ciutat amb una intensa activitat cultural, comercial i d’oci.

2) Et proposem, amb diferents propostes per al visitant.

3) Prepara el teu viatge, amb informacions pràctiques sobre com arribar en cotxe, autobús o tren, horaris, preus i també dos guies de restaurants i d’allotjaments, per a potenciar el sector local de l’hostaleria.

4) Tourist info, d’accés directe a la Oficina d’Informació Turística i connexió amb les xarxes socials de Xàtiva Turisme.

5) Actualitat, remarca les activitats o convocatòries que el turista pot trobar quan visita la ciutat i que també li poden servir al usuari/turista/visitant per programar el viatge.

Descarrega la notícia

Et pot interessar

Excavacions arqueològiques confirmen la importància del jaciment neolític del Barranc Fondo de Xàtiva

L’Ajuntament inicia l’última fase del projecte de recerca “El Neolític a la Serra de Vernissa” …