Alertes
Inici / Dona i igualtat / L’AJUNTAMENT PRESENTA ALS TREBALLADORS MUNICIPALS EL SEU PLA D’IGUALTAT
DSC01988_web

L’AJUNTAMENT PRESENTA ALS TREBALLADORS MUNICIPALS EL SEU PLA D’IGUALTAT

És la primera vegada que el consistori compta amb un document que integra la perspectiva de gènere en la gestió municipal

Xàtiva, 7 de març de 2016.- Hui s’ha presentat el Pla d’Igualtat de l’Ajuntament de Xàtiva. És tracta d’un document que introdueix la perspectiva de gènere en la gestió municipal, tant a nivell dels recursos humans com de les polítiques municipals que es desenvolupen a partir d’ara. L’acte de presentació ha estat presidit per l’alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà, acompanyat pels regidors de Dona i Igualtat, Francesca Chapí i de Recursos Humans, Joanjo García Terol. El document ha estat presentat per Mar Vicent i Mª Carmen Palazón.

L’alcalde ha ressenyat l’avanç social i polític que representa aquest document, ja que “es tracta del primer pla d’igualtat de que disposa l’Ajuntament en tota la història”. Per a Cerdà, amb el canvi polític “s’ha obert una oportunitat magnífica per començar el procés de superació de la situació de desigualtat laboral que es dóna en les empreses i en l’administració pública”. L’alcalde creu que “amb la presentació d’aquest pla d’igualtat, l’Ajuntament pot convertir-se en un exemple a seguir per part d’altres organitzacions a la ciutat i a la comarca”.

Per la seua banda, la regidora de Dona i Igualtat, Francesca Chapí, ha comentat que “després de que en 2012 s’aprovara pel plenari la redacció d’un pla d’igualtat, per fi l’hem presentat la vespra del Dia Internacional de la Dona”. Chapí ha posat l’accent en el procés d’elaboració del pla: “és el resultat de dos anys de treball conjunt entre responsables de la Corporació, sindicats, Infodona, el departament de recursos humans de l’Ajuntament i assessores externes”. Per a la regidora, “hem de treballar per a que el nostre municipi siga un espai exempt de discriminació i desigualtats”.

El regidor de Recursos Humans, Joanjo Garcia Terol ha qualificat el pla com a “un treball molt positiu, ja que el fet de tindre uns objectius concrets i temporitzats ens obligarà a posar-los en pràctica i a eliminar qualsevol resta de discriminació en allò que portem endavant”. Garcia Terol considera que “hi ha molts punts del pla que són d’aplicació directa de la nostra responsabilitat, com els relacionats amb els processos de selecció de personal i de promoció interna o la facilitació a la plantilla la conciliació de la vida familiar, personal i familiar”.

És la primera vegada que l’Ajuntament compta amb un document d’aquestes característiques. El pla està estructurat en 9 objectius i 56 accions concretes a desenvolupar des d’ara fins a 2018. Està dirigit a la plantilla de treballadors municipals i estableix dos objectius generals: respectar i fomentar la igualtat de tracte i d’oportunitats entre dones i homes en l’àmbit laboral i remoure els obstacles que impliquen la pervivència de qualsevol tipus de discriminació per raons de gènere.

El pla d’igualtat contempla mesures vinculades a la selecció, contractació i remuneració de personal; a la formació i promoció de les dones; a la comunicació i l’ús del llenguatge no sexista; a la prevenció de l’assetjament moral i sexual i al foment de la conciliació i els nous usos del temps per a tot el personal de l’Ajuntament. Així mateix, el pla arreplega l’adopció de mesures de prevenció de la salut i riscos laborals amb perspectiva de gènere.

PLA D’IGUALTAT

Et pot interessar

cartell_no_es_no_A3_2017_text

Campanya No és No | Fira Xàtiva 2018

Amigues i amics: L’ Ajuntament de Xàtiva desde la Regidoria de Dona i Igualtat continuem …