Alertes
Inici / Urbanisme i habitatge / PATRIMONI DÓNA LLUM VERDA ALS SOLARS-APARCAMENT DEL NUCLI ANTIC
DSC00252_WEB

PATRIMONI DÓNA LLUM VERDA ALS SOLARS-APARCAMENT DEL NUCLI ANTIC

En la comissió mixta de Patrimoni també s’ha acordat la redacció de l’avantprojecte del Pla del Nucli antic i signar un conveni singular per accelerar les actuacions del pla d’Àrees de Regeneració Urbana (ARU)

Xàtiva 9 de març de 2016.- La Comissió Mixta de Patrimoni ha donat llum verda a la proposta de solars-aparcament feta pel regidor de Patrimoni, Jordi Estellés. D’aquesta manera l’Ajuntament compta amb el vist i plau de la Conselleria de Cultura per habilitar 77 places d’aparcament en diversos solars del nucli antic. En principi s’ha previst condicionar espais en els carrers Caldereria, Vallés. Sant Vicent Ferrer, Sant Agustí, el Puig, i Fumeral. Per al regidor de Patrimoni “aquestes coses són les que demostren que la Comissió Mixta funciona i que és necessària. És, sense dubte, la millor manera per establir una conversa directa i continuada amb qui té l’última paraula en nucli antic de Xàtiva”.

En la comissió, a la qual ha assistit Joaquim López, responsable de la Direcció Territorial de Cultura també s’ha acordat signar un conveni singular per accelerar els permisos de rehabilitació al nucli històric emmarcats dins del pla d’Àrees de Regeneració Urbana (ARU) i així poder complir amb els terminis requerits per obtindre la subvenció. Aquesta línia d’ajudes, amb finançament de l’Estat, la Generalitat, l’Ajuntament i els particulars preveu rehabilitar fins un centenar d’habitatges, la majoria al centre. “Amb aquest conveni -ha dit Cristina Suñer, regidora d’Urbanisme- s’agilitzarà tot el procés de permisos perquè serà la mateixa Direcció Territorial, en lloc de la Direcció General de Patrimoni la què autoritzarà les intervencions”.

La reunió també ha servit per acordar que l’Ajuntament redacte un avantprojecte del Pla Especial del Nucli Antic que regule la gestió autònoma de l’Ajuntament en els processos de rehabilitació d’habitatges al casc antic. “L’elaboració d’aquest document permetrà a l’Ajuntament treballar davall un criteri municipal i això ens permet més diàleg amb els veïns”, ha dit Suñer.

Et pot interessar

IMG_2940

Xàtiva demana a Patrimoni el vist i plau per a la declaració de 15 nous béns de rellevància local

Jordi Estellés, regidor de Cultura: “seguirem integrant nous immobles a l’expedient amb la finalitat de …