Alertes
Inici / Ciutadania / ES PRESENTA LA PROGRAMACIÓ TRIMESTRAL JUVENIL DE XÀTIVA

ES PRESENTA LA PROGRAMACIÓ TRIMESTRAL JUVENIL DE XÀTIVA

És la primera vegada que la programació s’articula conjuntament entre la regidoria, el Consell de la Joventut i l’IVAJ

Cerdà destaca l’aposta municipal de millora de serveis per a joves, malgrat la desaparició dels Espais Joves de la Generalitat

Xàtiva, 11 de març de 2016.- Hui s’ha presentat a l’Ajuntament la programació trimestral juvenil fins al mes de maig. És la primera vegada que Xàtiva compta amb una programació juvenil articulada conjuntament entre la regidoria de Joventut, el Consell de la Joventut i l’IVAJ, segons ha declarat la regidora Lena Baraza. De resultes, la programació trimestral juvenil inclou fins a 28 activitats diferents dirigides als joves de la ciutat. Es tracta d’una oferta variada que inclou cursos, tallers, exposicions, viatges i concursos, entre d’altres activitats. A la roda de premsa de presentació han assistit l’alcalde Roger Cerdà, la regidora Lena Baraza i el vicepresident del Consell de la Joventut, Héctor Cuenca.

L’alcalde ha mostrat la seua satisfacció per la reactivació del Consell de la Joventut “que espenta l’activitat de la regidoria i marca el canvi de política per a la gent jove a la ciutat”, segons el primer edil. Cerdà ha destacat la importància del gir experimentat pel que fa al disseny de les polítiques de l’àrea, ja que “els principals actors d’aquest canvi han d’anar coordinats”. L’alcalde també ha destacat l’aposta de l’Ajuntament per mantenir els serveis de la Casa de la Joventut: “malgrat que la Generalitat ha decidit canviar de línia i prescindir dels Espais Joves, nosaltres hem apostat per mantenir serveis i per això hem posat diners del pressupost municipal. És important que la gent jove veja que té un Ajuntament que es preocupa per ells i no com estava passant els darrers anys, en què no existien polítiques per al sector juvenil de la població”.

En total hi ha 7 cursos programats sobre temes diversos a la Casa de la Joventut, com ara disseny gràfic, noves tecnologies, música, idiomes o cuina. El gros de la programació s’ho emporta les 15 activitats programades: exposicions, tallers de malabars, de bicicleta o de circ; xerrades d’informació per a estudiants o sobre comerç, destacant la Fira de l’Estudiant que tindrà lloc del 11 al 15 d’abril a Sant Domènec.

Pel que fa a l’oferta d’oci, Joventut organitza 3 viatges i un passeig cicloturista durant aquest trimestre. El primer viatge, previst per als dies 26 al 30 de març, tindrà com a destinació Cangas de Onís (Astúries), estant oberta la inscripció a la Casa de la Joventut. Posteriorment, el cap de setmana del 15 al 17 d’abril, s’ofereix la possibilitat d’acudir a l’activitat senderista “La senda del poeta”, que anualment se celebra en homenatge a Miguel Hernández. El 24 d’abril tindrà lloc el passeig cicloturista, amb motiu del Dia Internacional de la Bicicleta, commemoració convocada per al 19 del mateix mes. Finalment, per al cap de setmana del 14 i 15 de maig, està prevista una escapada a Port Aventura. A més a més, la programació d’activitats inclou dos concursos: un per a dissenyar un logotip per a la Casa de la Joventut i un altre d’àudio, sobre relats de terror gravats amb el telèfon mòbil.

La regidora Lena Baraza ha destacat el nivell de participació amb què s’ha elaborat la programació, ja que aquesta “arreplega les diferents necessitats que ens han traslladat les associacions de la ciutat”. En opinió de Baraza, “la nostra intenció és implicar al col·lectiu jove en el disseny d’aquestes polítiques i promoure la seua participació en la societat”.

Per la seua banda, Héctor Cuenca s’ha mostrat satisfet per la programació conjunta i la difusió de les activitats del Consell de la Joventut. Segons el vicepresident d’aquest òrgan, tota aquesta oferta d’activitats s’ha dissenyat en base a tres línies fonamentals: formació, oci i suport a les associacions.

En el transcurs de la roda de premsa, la regidora ha informat de nous serveis que es presten des de la Casa de la Joventut o des del Consell, com ara la borsa d’artistes musicals locals, la borsa de talent jove o la nova sala d’exposicions, que començarà a funcionar amb l’exposició d’Abril, mes de la dansa.

Et pot interessar

Excavacions arqueològiques confirmen la importància del jaciment neolític del Barranc Fondo de Xàtiva

L’Ajuntament inicia l’última fase del projecte de recerca “El Neolític a la Serra de Vernissa” …