Alertes
Inici / Cultura i oci / URBANISME ENCETA EL PROCÉS DEL PLA ESPECIAL DEL NUCLI ANTIC
CRISTINA-WEB

URBANISME ENCETA EL PROCÉS DEL PLA ESPECIAL DEL NUCLI ANTIC

La Junta de Govern de hui ha donat llum verd a l’inici de l’expedient i la regidora d’Urbanisme, Cristina Suñer, confia en començar la redacció del pla rector del centre històric abans d’estiu.

Xàtiva 21 de març de 2016.- La Junta de Govern ha aprovat l’inici de l’expedient del Pla Especial del Nucli Antic, la ferramenta bàsica per gestionar la recuperació del centre de Xàtiva. Per a la regidora d’Urbanisme, Cristina Suñer (Compromís) “l’apertura d’aquest expedient era una de les prioritats del nou govern perquè el Pla Especial és la clau per poder recuperar el nucli antic i fer-ho amb plena autonomia, és a dir, sense haver de dependre de la Conselleria de Cultura amb els endarreriments que això comporta en la gestió i presa de decisions”.

Segons ha explicat Suñer, el disseny del Pla Especial es traurà a concurs públic i s’elaborarà al llarg del que quede de 2016 i 2017. “Ara, l’expedient passa a la intervenció de l’Ajuntament per que done el vist i plau sobre les quantitats que hi destinarem: 70.000 euros enguany i 70.000 el 2017. Una vegada aprovat farem el plec de condicions pel que confiem en estar treballant en la redacció del Pla Especial abans de l’estiu”, ha aclarit Cristina Suñer.

El nou Pla Especial es farà a partir del que es va paralitzar el 2009 i s’obrirà a les propostes i opinions de la participació ciutadana. Aquest nou pla, determinarà els elements patrimonials a protegir en el nucli antic i com i de quina manera es poden reformar habitatges atenent a la seua ubicació per barris. A més, aquest pla forma part de l’estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat (DUSI) dissenyada per al centre històric “de manera que -ha dit Suñer- estem creant l’espina dorsal d’un projecte molt més ambiciós”.

Per últim Cristina Suñer ha destacat que la voluntat de la regidoria és ser extremadament exigents en l’acompliment per part de l’empresa adjudicatària del plec de condicions. “Volem professionals amb experiència en el disseny d’aquest tipus de plans. No mirarem només el preu sinó la qualitat del seu treball”.

Et pot interessar

59399814_1061994844188689_3150351102797414400_n

Agenda Cultural Xàtiva: maig 2019

EXCM. AJUNTAMENT DE XÀTIVA REGIDORIA DE CULTURA PROGRAMACIÓ MAIG 2019 . E X P O …