Alertes
Inici / Ocupació i economia / EL PP NO VA PAGAR EL CÀNON DE LA PLAÇA DE TOROS DEL MÍTING DE RAJOY A XÀTIVA

EL PP NO VA PAGAR EL CÀNON DE LA PLAÇA DE TOROS DEL MÍTING DE RAJOY A XÀTIVA

L’Ajuntament reclama el pagament dels 2.900 € del lloguer de la instal·lació que els populars no van efectuar quan Rus era alcalde

L’acte va ser organitzat per Orange Market

Xàtiva, 17 maig 2016 .- El PP va incomplir l’obligació d’abonar el cànon per la utilització de la plaça de toros de Xàtiva durant el míting que el president Mariano Rajoy va protagonitzar a la ciutat. L’Ajuntament ha notificat la reclamació de pagament de 2.900 € (2.500 més IVA) en concepte d’aquest preu públic per la utilització d’una instal·lació municipal. Es tracta del míting, organitzat per Orange Market, en el transcurs del qual Rajoy va proferir aquell famós “¡Yo te quiero, Alfonso, coño! ¡Te quiero!”. El mestre de cerimònies d’aquest muntatge va ser Álvaro Pérez, el Bigotes.

La utilització d’un bé patrimonial públic està subjecta al pagament del cànon corresponent. Però aquell 8 de juny de 2007 el PP va incomplir aquesta obligació quan tenia la responsabilitat de govern a la ciutat.

Ara, la reclamació de pagament se sosté sobre un expedient que compta amb diversos informes de tècnics municipals, que acrediten sobradament la celebració del míting i l’impagament del cànon. Durant anys, Rus es va negar a pagar aquest cànon al·legant que no havia aprovat la taxa corresponent, qüestió que no eximeix de l’obligació de pagament per la utilització d’un bé públic.

Els informes testifiquen que el 8 de juny de 2007 es va programar una festa míting del PP a la plaça de toros de Xàtiva, que hi va haver gran afluència d’autobusos i vehicles particulars i que a les 19h es va produir l’arribada del líder del Partit Popular, Mariano Rajoy, del president de la Generalitat, Francisco Camps i del llavors alcalde Alfonso Rus. També van estar presents Rafael Blasco, conseller del govern autonòmic que actualment compleix condemna, i la seua dona Consuelo Císcar, en aquell temps directora de l’Institut Valencià d’Art Modern (IVAM). Els informes de la Policia Local acrediten que, després del míting, es va celebrar una “cena-fiesta con orquesta que se prolongó hasta la madrugada”.

Aquest míting va tenir lloc setmanes després de les eleccions autonòmiques i municipals de 27 maig de 2007, a manera de glorificació del resultat que els populars van obtenir a la Comunitat Valenciana. Amb autobusos gratuïts i entrepans per a tots.

Et pot interessar

IMAGEN DESTACADA

II edició del taller de pintura i revestiment de façanes

El 20 de maig s’inicià el segon taller formatiu per a la millora de l’ocupació …