Alertes
Inici / Benestar social i salut / XÀTIVA PRESENTA LA NOVA UNITAT DE PREVENCIÓ DE CONDUCTES ADICTIVES (UPCCA)

XÀTIVA PRESENTA LA NOVA UNITAT DE PREVENCIÓ DE CONDUCTES ADICTIVES (UPCCA)

El servei comptarà amb 2 psicòlegs i impulsarà nous programes en els centres educatius per treballar amb alumnes, professors i famílies.

Xàtiva 31 de maig de 2016.- Este migdia la regidora de Prestacions Sanitàries, Cristina Suñer (Compromís), i la psicóloga municipal, Pilar Morales, han presentat la Nova Unitat de Prevenció Conductes Addictives (UPCCA). Este nou servei d’assessorament i prevenció estarà situat a la Casa de la Joventut i s’encarregarà de desenvolupar programes específics de prevenció en el consum de drogues i alcohol fonamentalment entre els menors.

Segons ha explicat Suñer, “este servei es prestava abans des de la mancomunitat però Xàtiva és una ciutat gran i considerem que la població pre-adolescent i adolescent és suficientment nombrosa com per impulsar i reforçar la tasca de prevenció”.

En aquest sentit, la psicóloga Pilar Morales, qui coordinarà la Unitat ja està treballant en un Pla de Prevenció de Drogodependència el qual marcarà tota l’estratègia que es desenvoluparà en este àmbit durant els pròxims anys. Pilar ha destacat la necessitat de “promoure actuacions que tinguen com a objectiu, la reducció de l’ús o abús de les drogues i, per tant, els problemes associats a aquests. Hem de potenciar els hàbits de vida saludables i activitats positives i per això cal fer un treball molt intens en la canalització de les activitats d’oci i del temps lliure dels adolescents”.

La UPCCA també s’encarregarà de portar endavant les campanyes de sensibilització i informació per arribar a tota la població. Segons la regidora de l’àrea, “la darrera enquesta ESTUDES revela que, el 2014, van provar l’alcohol 285.000 menors de 18 anys i es van enganxar a fumar 137.000. Això, en el que a nosaltres ens pertoca ho hem de frenar”.

En esta presentació també s’han donat a conèixer els actes que el departament de Salut Pública Xàtiva-Ontinyent ha preparat per a hui amb motiu del Dia Internacional sense Tabac.

Et pot interessar

L’Ajuntament de Xàtiva es reuneix amb l’associació «Land of Hope»

L’ONG, amb seu a Xàtiva, va presentar els seus projectes i programes de cooperació internacional. …