Alertes
Inici / Ocupació i economia / LES LLICÈNCIES D’ACTIVITAT A XÀTIVA S’INCREMENTEN UN 22% RESPECTE A 2015

LES LLICÈNCIES D’ACTIVITAT A XÀTIVA S’INCREMENTEN UN 22% RESPECTE A 2015

Cerdà i Lorente aposten pel treball conjunt amb el Consell Econòmic i Social

Xàtiva, 14 de juny de 2016.- Els cinc primers mesos de 2016 indiquen una tendència de creixement en el número de llicències d’activitat expedides per l’Ajuntament de Xàtiva. De gener a maig de 2016, les llicències d’activitat han crescut un 22% respecte a 2015. En el que va d’any s’han obert a Xàtiva 89 nous negocis, mentre que en tot 2015 se n’obriren 174. Tant l’alcalde Roger Cerdà, com el primer tinent d’alcalde i Regidor de Promoció Econòmica, Miquel Lorente, valoren positivament la dada i assenyalen la necessitat d’impulsar l’activitat del Consell Econòmic i Social.

La majoria d’aquestes noves activitats són de caràcter comercial, arribant al 46% dels negocis oberts durant els primers cinc mesos de l’any. Li segueixen les noves empreses de serveis creades a Xàtiva, amb un 28% del total. Bars, cafeteries i restaurants de nova apertura suposen el 17% del total de llicències d’activitat, mentre que les llicències d’activitat d’empreses del sector Indústria han crescut un 33% respecte a 2015, suposant un 11% dels negocis que han vist la llum a la nostra ciutat durant aquest any.

Aquestes xifres són interpretades amb un moderat optimisme des de la Casa de la Ciutat. L’alcalde Roger Cerdà es mostra prudent: “que es produïsca un creixement en el número de negocis que s’obrin a Xàtiva indica que hi ha un major nivell de confiança entre els ciutadans que s’animen a emprendre nous negocis. Cal ser prudent, ja que el nivell d’atur és massa elevat encara i a l’Ajuntament comprovem a diari les conseqüències d’aquesta situació, però que hi haja major nivell d’activitat econòmica és un bon indicador”.

L’alcalde marca com a prioritat la creació d’ocupació i el treball conjunt per reactivar econòmicament la ciutat. Segons Cerdà, “tant amb el pla de sostenibilitat d’infraestructures, com amb el pla d’ocupació conjunta, el pla d’inserció social o el PPOS hem pogut crear al voltant de cent nous llocs de treball. El nou Consell Econòmic i Social reuneix a representants de tots els sectors que tenen alguna cosa a dir en matèria d’impuls econòmic. Des de l’Ajuntament hem de potenciar l’activitat del Consell i facilitar la creació de les condicions adequades per a la generació d’activitat econòmica”.

Per la seua banda, el primer tinent d’alcalde i regidor de Promoció Econòmica, Miquel Lorente, assenyala les dades com a “un punt d’inflexió en la política econòmica municipal. Tanmateix, des de l’Ajuntament hem de continuar treballant per crear marcs i contextos per tal que es consolide aquesta tendència favorable. En aquest sentit, estem treballant en una sèrie d’activitats i iniciatives, conjuntament amb el Consell Econòmic i Social, per tal que aquestes dades continuen incrementant-se en clau positiva”.

ACTIVITATS 2016ACTIVITATS 2015

Et pot interessar

Xàtiva presenta l’edició 2020 de FirAll, la Fira de l’All Tendre

La cita tindrà lloc del 21 al 23 de febrer, encara que prèviament es realitzaran …