Alertes
Inici / Benestar social i salut / 46 FAMÍLIES DE XÀTIVA PODRIEN EVITAR PERDRE EL SEU HABITATGE GRÀCIES A UNA SUBVENCIÓ DE LA GENERALITAT

46 FAMÍLIES DE XÀTIVA PODRIEN EVITAR PERDRE EL SEU HABITATGE GRÀCIES A UNA SUBVENCIÓ DE LA GENERALITAT

Angulo: “la nostra responsabilitat com a governants és garantir el dret a un habitatge digne i també l’accés a subministraments bàsics”

Xàtiva, 15 de juliol de 2016.- La regidora de Benestar Social de l’Ajuntament de Xàtiva, Xelo Angulo, ha anunciat que 46 famílies de Xàtiva es beneficiaran de les subvencions per evitar la pobresa energètica i la pèrdua d’habitatge per no poder atendre el pagament del seu lloguer, que concedeix la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori. Al fil d’aquesta estimació, la regidora ha confirmat que fins al 27 de juny l’import de les resolucions favorables ascendeix fins els 36.500 euros i que queden pendents imports de menor quantia corresponents a expedients que encara estan en tramitació.

Per a la regidora, aquesta noticia suposa un recolzament a la tasca que s’està duent a terme per part dels serveis municipals. Angulo creu que “la responsabilitat que tenim com a governants és garantir el dret a un habitatge digne i també l’accés a subministraments bàsics d’energia i aigua potable a persones i famílies vulnerables i amb risc d’exclusió social a la nostra ciutat”.

Per a la responsable de Benestar Social de l’Ajuntament, “el fet de rescatar persones que porten patint les conseqüències de la crisi molt de temps és allò que ens anima i el que dóna sentit al treball del dia a dia en la nostra àrea”.

La concessió d’aquestes ajudes evita els impagaments dels lloguers d’habitatges com a conseqüència de la falta d’ingressos en la unitat familiar. D’aquesta manera, s’obté un doble objectiu social; d’una banda, se salven situacions de desnonament per impagament i d’altra, s’assegura unes condicions d’habitatge dignes per a les famílies beneficiàries.

Les ajudes tenen una vigència màxima d’un any i 100 euros mensuals. Les quantitats transferides a les famílies beneficiàries oscil·laran entre els 1.000 i 1.200 euros.

Et pot interessar

Benestar Social imparteix un curs sobre empoderament energètic destinat a xiquetes i xiquets

La cita tindrà lloc aquesta vesprada a les 17:30 a «La Placeta» Xàtiva, 28 de …