Alertes
Inici / Cultura i oci / JOVENTUT IMPULSA ACTIVITATS DE MILLORA DE L’OCUPABILITAT DELS JOVES DE XÀTIVA

JOVENTUT IMPULSA ACTIVITATS DE MILLORA DE L’OCUPABILITAT DELS JOVES DE XÀTIVA

El programa de corresponsals juvenils, una trobada internacional de joves o les píndoles emprenedores destaquen entre la programació trimestral juvenil

Xàtiva, 12 de setembre de 2016.- Aquest matí s’ha presentat la nova programació trimestral juvenil de Xàtiva per als mesos de setembre, octubre i novembre. A la roda de premsa de presentació han assistit la regidora de Joventut, Lena Baraza i el president del Consell de la Joventut de Xàtiva, Héctor Cuenca.

Baraza ha destacat la coordinació entre regidoria i Consell de la Joventut a l’hora d’oferir una programació conjunta, ja que a juí de la regidora “açò facilita la informació més clara i l’accés a les activitats per part dels joves de la ciutat”. Baraza ha valorat positivament el treball conjunt dut a terme durant un any: “és la primera vegada que es treballa així amb el Consell de la Joventut. El treball en matèria de joventut és a llarg termini. Amb aquesta coordinació i tenint en compte les aportacions de les diverses associacions aconseguirem que la joventut de Xàtiva s’implique i siga més participativa”, ha comentat la regidora.

Entre les novetats presentades hui destaca el programa de corresponsals juvenils, eina de participació que tracta d’establir una xarxa de col·laboradors en els diversos instituts de la ciutat amb la finalitat de conèixer de primera mà les necessitats dels joves estudiants. La programació trimestral també torna a oferir cursos i tallers orientats a millorar l’ocupabilitat dels joves xativins, com ara els cursos d’educador de menjador escolar o de manipulador d’aliments o el taller de disseny de cartells, de recerca activa de treball, d’elaboració de curriculum proactiu o d’eines online per a treball en equip.

Pel que fa als cursos d’idiomes, s’han programat dos cursos per preparar el grau mitjà de coneixements en valencià, un de matí i un altre de vesprada i un altre curs destinat a preparar el grau superior.

La programació també ofereix viatges, concursos, exposicions i una trobada internacional de joves, que tindrà lloc entre el 19 i el 25 de setembre baix el lema “Meeting between cultures”.

Per la seua banda, el president del Consell de la Joventut, Héctor Cuenca ha explicat que l’activitat d’aquest òrgan se centra actualment en l’organització de la Fes Jove 2016, certamen que enguany coincidirà amb el 30 aniversari del Consell de la Joventut, raó per la qual es treballa en una programació especial d’actes. Cuenca ha destacat també l’organització de les píndoles emprenedores, activitat formativa que compren dos tallers orientats a ajudar als joves per tal d’iniciar un negoci com alternativa d’inserció al mercat laboral.

Et pot interessar

Ignacio Reig destaca l’aposta per donar solucions a les demandes d’ocupació a través del nou servei Portalemp

El regidor d’Hisenda ha destacat en la Jornada de presentació que el Portal «està cridat …