Alertes
Inici / Benestar social i salut / EL PLENARI DE DEMÀ VOTARÀ LA CREACIÓ DEL NOU CONSELL D’ACCIÓ I POLÍTIQUES SOCIALS DE XÀTIVA

EL PLENARI DE DEMÀ VOTARÀ LA CREACIÓ DEL NOU CONSELL D’ACCIÓ I POLÍTIQUES SOCIALS DE XÀTIVA

La regidora Xelo Angulo anuncia la posada en marxa de la segona fase del Pla d’Inserció Laboral per a usuaris de serveis socials

Xàtiva, 30 de setembre de 2016.- El plenari de demà de l’Ajuntament de Xàtiva debatrà la creació del nou Consell d’Acció i Polítiques Socials (CAPS) que ha impulsat la regidora de Benestar Social, Xelo Angulo. Amb tal motiu, hui s’ha presentat a la premsa el que serà la filosofia d’aquest canvi en la política social de la ciutat. Segons Angulo, “es tracta de superar un model de l’etapa popular en que l’acció social s’activava per pal·liar les situacions d’emergència per tal d’instaurar un nou model on s’actue sobre els orígens dels problemes, detectant les causes i redreçant la situació per evitar que s’arribe a aquells estats d’emergència”.

La creació del CAPS suposa l’ampliació del número d’entitats que se sumaran a aquest òrgan de participació, amb una visió global i transversal per integrar totes les polítiques socials que es duen a terme a Xàtiva. La previsió inicial és que la primera reunió del CAPS es convoque per a la segona quinzena del mes d’octubre. Especialment important, segons la regidora, és la inclusió de representants del món de la diversitat funcional, “un dels col·lectius que havien estat més abandonats”, en opinió d’Angulo.

La regidora ha explicat que als pressupostos de 2016 ja es contemplava una dotació de 100.000 euros per a polítiques socials amb la intenció que foren gestionades des d’aquest òrgan, però amb una dinàmica diferent respecte al model anterior. En lloc de repartir discrecionalment les subvencions, el canvi introduït pel nou equip de govern consisteix en treballar sobre projectes presentats per les entitats socials, amb un pla d’actuació concret i un pressupost d’actuació. Aquestos projectes es valoraran en el marc de les convocatòries del CAPS, on es decidirà quins seran objecte d’execució, amb el corresponent suport tècnic i finançament per part de Benestar Social.

D’altra banda, Angulo ha fet una valoració positiva de la primera fase del Pla d’Inserció Social dut a terme per l’Ajuntament, que ha suposat la contractació durant 6 mesos de 15 persones amb risc d’exclusió social, generalment relacionada amb l’atur de llarga duració. La regidora ha comentat que “en aquest moment estem avaluant els resultats. Hem aconseguit acompanyar a aquestes persones en la millora de la seua ocupabilitat i de la seua situació personal. Alguns d’ells van a reincorporar-se al mercat laboral gràcies a la millora de les seues habilitats que han aconseguit durant aquestos sis mesos”. Finalment, Angulo ha anunciat la imminent posada en marxa de la segona fase d’aquest Pla d’Inserció Laboral que beneficiarà a 15 persones usuàries dels serveis socials en risc d’exclusió.

El nou CAPS integra als col·lectius que formen part del CLAS (Creu Roja, Càritas, Gent de la Consolació i Compromiso Social Evangélico), que no desapareixerà, sinó que es posarà en marxa quan existisca una situació d’emergència. El nou òrgan augmenta el nivell de participació per part d’entitats procedents de sectors com ara Immigració (BALCAN i AVSA), Dona (Xateba i Tyrius), Cooperació (Fons Valencià per a la Solidaritat, Manos Unidas i Amics del Poble Saharaui), Diversitat Funcional (Axem, Afilacos, Aspromivise, Acofem, Associació de Persones Sordes, Divergents i AECC), Menors (Centre d’Estimulació Primerenca) i Majors (UDP, TAS i Centre de Dia Pérez Bruschetti). A més a més, el CAPS comptarà amb representants de cadascun dels grups polítics municipals presents al consistori, així com tècnics de l’equip social base de la regidoria.

Et pot interessar

L’Ajuntament de Xàtiva rep hui el Premi Amparo Moreno Vañó de la Generalitat a la innovació social

El guardó reconeix el Programa d’Empoderament Energètic posat en marxa des del departament de Benestar …