Alertes
Inici / Educació / L’Ajuntament estudia destinar 50.000 € anuals en beques de transport per a universitaris

L’Ajuntament estudia destinar 50.000 € anuals en beques de transport per a universitaris

Les ajudes inclourien a universitaris que cursen estudis no només a València, sinó també a qualsevol altra ciutat

Xàtiva, 30 de novembre de 2016.– L’Ajuntament de Xàtiva està estudiant una alternativa al servei de transport universitari consistent en una línia de beques de transport per a universitaris. La quantitat que es contempla inicialment és de 50.000 euros a l’any. La intenció de l’Ajuntament és millorar el sistema actual, mitjançant una ampliació dels destinataris per incloure a alumnes de centres universitaris, independentment de quina siga la ciutat de destinació. Actualment el servei de transport es limita als estudiants universitaris que cursen estudis a la ciutat de València.

La regidora d’Educació, Amor Amorós, creu que “una línia de beques resultaria un sistema més equitatiu i suposa uns diners públics molt millor emprats. Amb les ajudes al transport podríem arribar a molta més gent. La realitat dels universitaris ha canviat en 20 anys i ara hi ha molta gent estudiant fora de València, en campus de Gandia, Ontinyent, Alcoi, Castelló, Alacant o en altres ciutats”. Amorós explica que el sistema actual “només cobreix els desplaçaments a València i en una franja horària reduïda. Seria més interessant aportar els diners als estudiants per tal que s’organitzaren el desplaçament d’una manera més flexible i autònoma, ja que allò que nosaltres volem, en definitiva, és ajudar als estudiants”.

Fonts del Departament d’Educació confirmen que s’han iniciat els treballs per a l’elaboració d’unes bases per a la concessió de les beques al transport universitari. Els tècnics municipals treballen amb una previsió de poder obrir la convocatòria d’aquestes ajudes per a inicis del proper any. La idea és poder cobrir les necessitats de transport dels universitaris de Xàtiva, independentment de la ciutat on estudien.

Entre els requisits que es contemplen per a l’obtenció d’aquesta beca, figura que quedarien exclosos els qui hagueren obtingut la beca de transport que concedeix la Generalitat Valenciana. La finalitat que justificaria la inclusió d’aquest requisit a les bases és que puguen beneficiar-se una quantitat major d’estudiants de la ciutat, ja que les ajudes municipals abastarien a aquells universitaris que queden fora de les beques al transport de la Generalitat.

Et pot interessar

Xàtiva promourà la participació juvenil en Secundària amb la campanya d’Alumnat Actiu

S’han preparat una sèrie de tallers i xerrades, a més dels programes de «Corresponsals Juvenils» …