Alertes
Inici / Cultura i oci / Xàtiva presentarà a Fitur la Ruta dels Borja i el cartell de la XX edició de Nits al Castell
P1030619_r

Xàtiva presentarà a Fitur la Ruta dels Borja i el cartell de la XX edició de Nits al Castell

L’alcalde Roger Cerdà i la regidora Mariola Sanchis viatgen hui a Madrid per a reunir-se amb agents i empresaris del sector turístic

Xàtiva, 17 de gener de 2017.– La ciutat de Xàtiva estarà present de nou en l’edició de 2017 de Fitur, Fira Internacional de Turisme, que comença demà a Ifema–Madrid. Una de les principals novetats d’enguany és que s’aprofitarà el certamen per presentar-hi el cartell de la XX edició del festival internacional Nits al Castell La delegació de Xàtiva estarà encapçalada per l’alcalde, Roger Cerdà, qui estarà acompanyat per la regidora de Turisme, Mariola Sanchis. Ambdós tenen tancada una intensa agenda de treball durant els dies d’estada a Fitur, composta per diverses reunions amb touroperadors, agències de viatges, empresaris hotelers i agències i mitjans de comunicació especialitzats en viatges i turisme.

La presentació del cartell de Nits al Castell tindrà lloc el dijous 19 a les 12’30h, en l’estand de València Turisme, amb presència de l’alcalde i de la regidora de Turisme. Continuant en el plànol institucional, Roger Cerdà participarà en la presentació de la Ruta dels Borja, que tindrà lloc el mateix dia 19, a les 18h a la plaça de l’estand de la Comunitat Valenciana, junt al secretari autonòmic de l’Agència Valenciana de Turisme (AVT), Francesc Colomer i l’alcaldessa de Gandia, Diana Morant. En aquest escenari, es projectarà un vídeo promocional de la Ruta dels Borja elaborat per l’AVT.

Per altra banda, la delegació xativina presentarà en Fitur altres novetats relacionades amb el turisme a la nostra ciutat. Entre elles, figura un nou vídeo promocional del castell, elaborat mitjançant la tècnica del time lapse, en el qual es pot veure l’efecte de l’encesa de la nova il·luminació del monument. També es presentarà la nova entrada conjunta als principals monuments i recursos turístics de Xàtiva, així com una nova publicació guia per a la visita turística a la ciutat.

Xàtiva es troba representada en l’estand de València Turisme, organisme depenent de la Diputació de València, dins de l’oferta orientada al turisme d’interior. Les visites a la nostra ciutat formen part de distints paquets turístics que s’ofereixen des del Patronat Provincial de Turisme.

Xàtiva, una història per descobrir

Xàtiva està declarada Conjunt Històric Artístic. Compta amb 7 monuments nacionals (castell, col·legiata, hospital, esglésies de Sant Feliu i Sant Francesc, convent de Sant Domènec i museu de l’almodí) i nombrosos edificis declarats com a bens d’interés cultural. El castell i el conjunt històric artístic de Xàtiva han estat elegits com a una de les 7 meravelles valencianes. Aquesta mil·lenària ciutat d’origen iber és on varen nàixer els dos papes espanyols, Calixte III i Alexandre VI (artífexs i iniciadors de l’ascensió al poder de la família Borja), així com el pintor José de Ribera, l’Espanyoleto, entre molts altres fills il·lustres.

Aquest ric llegat cultural es pot conèixer a través de diferents activitats. Com ara, la ruta dels Borja, que recorre diversos indrets monumentals vinculats a la nissaga valenciana més rellevant de la història o la ruta de la Crema de Xàtiva, on els visitants poden conèixer millor aquest important fet històric i la seua repercussió.

La ruta de l’aigua, posa de relleu la impressionant col·lecció de fonts monumentals de la Ciutat de les Mil Fonts, així com els principals vestigis arquitectònics de l’enginyeria de l’aigua de l’època musulmana i altres elements patrimonials relacionats.

Les principals especialitats culinàries de la ciutat són l’arròs al forn, plat estrella de la gastronomia local, i els dolços àrabs típics de Xàtiva, com són l’arnadí i la monjàvena. Si hom té l’ocasió, paga la pena provar els alls tendres de Xàtiva, principal producte agrícola de la ciutat.

Més informació a www.xativaturismo.com

Et pot interessar

NACX_JUANPERRO_300ppp-25

Xàtiva adjudica la direcció artística de Nits al Castell a Pro21 Cultural

El cartell de la XXII edició del festival internacional es presentarà en Fitur Xàtiva, 14 …