Alertes
Inici / Dona i igualtat / L’Esport també empodera
belen barba

L’Esport també empodera

CARTELL L’ESPORT EMPODERA

Xàtiva, 15 de febrer de 2017.- El proper dissabte, la regidoria de Dona i Igualtat ha organitzat la taula rodona “L’esport també empodera”. L’acte se celebrarà a les 19h a la Casa de Cultura. Comptarem amb el testimoniatge de Belén Barba López, atleta d’elit que ens explicarà la seua història de superació a través del running. L’acompanyaran Nerea Roses, presidenta del Club d’Atletisme Xàtiva (CAX), la primera dona que presideix un club d’atletisme a Xàtiva. Mº Carmen Cerdà, atleta del Club Ajos Xàtiva; Mar Vicent de Xateba; Xesca Penalba, fisioterapeuta i José Luis Gandia, psicòleg, completen la relació de participants en la taula rodona.

Des de la regidoria de Dona i Igualtat es considera que l’esport té el poder de transcendir les barreres de sexe, raça, religió i nacionalitat. Promou la salut i el benestar, millora l’autoestima i ensenya lideratge, habilitats per a treballar en equip i perseverança. Les dones en l’esport desafien els estereotips de gènere, es converteixen en la inspiració com a models a seguir i mostren a homes i dones com a iguals.

L’esport dóna llibertat de moviments a les dones; les fa eixir de l’espai domèstic i facilita les relacions personals i socials. Les empodera, en definitiva.


Les dones són més visibles en l’esport ara que mai: d’un total de 997 atletes, només 22 dones van competir per primera vegada en els Jocs de 1900 a París. Les Olimpíades de 2012 a Londres van ser els primers jocs en els quals es van presentar dones a competir en tots els esports del programa olímpic. A Rio, aproximadament 4.700 dones, el 45% de tots els atletes, representaren als seus països en 306 esdeveniments.

Com s’ha reconegut en molts sectors, les dones amplien les perspectives cada vegada més, aportant noves idees i arribant a noves audiències. No obstant açò, encara hi ha un llarg camí per recórrer abans de veure una igualtat total en el món de l’esport. Les xiquetes i dones de tot el món obtenen menys oportunitats, menor inversió, capacitació i seguretat quan practiquen un esport. Quan aconsegueixen arribar a ser atletes professionals, es troben amb un sostre de cristall i una bretxa substancial en el salari.

L’esport és un facilitador important per al desenvolupament i l’empoderament de les dones, i l’exemple el tenim amb el testimoni de l’atleta d’èlit Belén Barba López, tot un exemple de superació mitjançant l’esport.

Et pot interessar

DSC07355

Igualtat presenta la programació dels actes al voltant del 8 de març

Cesca Chapí: “ens sobren els motius per a la vaga feminista. Si les dones parem, …