Alertes
Inici / Benestar social i salut / Angulo exposa en una conferència el procés d’acollida de refugiats sirians desenvolupat a Xàtiva
IMG_3585

Angulo exposa en una conferència el procés d’acollida de refugiats sirians desenvolupat a Xàtiva

Membres de la família acollida expliquen el seu cas als alumnes de l’IES Josep Segrelles d’Albaida

Xàtiva, 6 de març de 2017.- La regidora de Benestar Social de l’Ajuntament de Xàtiva, Xelo Angulo, va participar en una conferencia a l’IES Josep Segrelles d’Albaida sobre el procés d’acollida d’una família de refugiats sirians a la nostra ciutat. Davant un auditori compost per alumnes i professors de secundària, membres de la família siriana i la mateixa regidora exposaren el cas pràctic de Xàtiva, com a exemple d’actuació organitzada per la Comissió Mixta d’Ajuda als Refugiats del Conflicte Sirià, des de la col·laboració institucional amb entitats ciutadanes.

En juliol de 2016, procedents del Centre d’Acollida de Refugiats de Mislata, arribaren a la nostra ciutat un matrimoni amb tres fills que hagueren de fugir de Damasc. Amb la coordinació de la regidoria de Benestar Social, es va dur a terme una distribució de tasques en el procés d’acollida entre distintes entitats socials de Xàtiva. L’Ajuntament es va reservar les tasques administratives d’empadronament, tramitació de targeta sanitària i matriculació escolar, mentre que Creu Roja s’ocupà de les qüestions de vestuari i alimentació i Gent de la Consolació els va donar formació en matèria d’idioma i cultura valenciana. També participaren en el repartiment de tasques, altres associacions com ara Cáritas, l’Església Evangèlica, la comunitat musulmana, les ames de casa, les associacions de jubilats o la Regidoria de Joventut.

Et pot interessar

DSC02605_web

Xàtiva presenta la I Quinzena del Benestar

Durant dues setmanes la regidoria de Prestacions Sanitàries oferirà una trentena d’activitats gratuïtes relacionades amb …