Alertes
Inici / Medi ambient i llocs públics / El diputat de Medi Ambient visita les zones degradades recuperades a Xàtiva
BOLA-2

El diputat de Medi Ambient visita les zones degradades recuperades a Xàtiva

Este migdia el diputat de Medi Ambient, Josep Bort, i la regidora de l’àrea, Pilar Gimeno, han visitat les zones degradades recuperades amb ajuda de la Diputació.

Xàtiva 3 de maig de 2017.- Este migdia el diputat de Medi Ambient, Josep Bort, i la regidora de l’àrea, Pilar Gimeno, han visitat el solar del costat del CEIP Jacint Castanyeda i el situat al carrer Esteban Chaix. Es tracta de dos espais que es trobaven degradats i sense ús i que s’han recuperat integrant-los en l’entorn urbà. L’actuació, pressupostada en 60.000 euros, s’ha realitzat gràcies a una línia d’ajudes de la Diputació de 48.000 euros per recuperar zones degradades. Per al diputat de Medi Ambient, Josep Bort, “és una actuació molt interessant perquè s’adapta al que estem fomentant des de l’àrea, els espais verds urbans sostenibles”.

El solar del carrer Aben Ferri 3 té una superfície aproximada de 2.200 metres quadrats en la qual s’ha dissenyat un jardí d’espècies aromàtiques autòctones i s’ha habilitat una zona recreativa amb bancs. A més s’han canalitzat les escorrenties d’aigua pluvial. Segons la regidora de Medi Ambient, Pilar Gimeno, “era una zona molt degradada que amb la fi de la bombolla immobiliària es va quedar completament abandonada. Esta intervenció era totalment necessària i pensem que és una forma tant de mantindre el medi ambient com d’integrar-lo, sobretot atenent que està a la vora d’una escola”.

Al solar d’Esteban Chaix situat a l’interior d’una illa de cases, s’ha millorat la superfície i s’ha netejat tota la brossa.

Et pot interessar

TORREO LLEVANT

La Torrassa de Llevant de Xàtiva es converteix en un observatori d’aus i naturalesa local

Aquest bé municipal i patrimonial va ser cedit a les associacions Bosc Primigeni Xàtiva i …