Alertes
Inici / Cultura i oci / Xàtiva presenta la programació del Festival “Música i Lletra” de cançó d’autor
MiL roda3ok

Xàtiva presenta la programació del Festival “Música i Lletra” de cançó d’autor

Albert Pla i Mireia Vives amb Borja Penalba actuaran a la segona edició del Festival MiL

Hui s’ha descobert a València el cartell de la segona edició del “Festival Música i Lletra. Xàtiva, cançó d’autor” amb artistes com Albert Pla i Diego Cortés, Cesk Freixas, Mireia Vives i Borja Penalba, Abraham Rivas, Ses o, Les Kol·lontai. El Festival Música i Lletra (MiL) es consolida en la seua segona edició com el festival de cantautors de referència al País Valencià. Enguany el festival creix i constarà de 12 concerts en els quals 17 artistes actuaran entre el 20 de maig al 17 de juny a la capital de la Costera.

El Festival MiL es desenvoluparà majoritàriament al Gran Teatre de Xàtiva, però també en diverses places de la ciutat amb la voluntat d’estendre el festival per tots els racons de la població. Per això, el MiL compta també amb un grapat de xicotetes actuacions en format showcase o aparador d’autors menys coneguts però no menys importants, com la ja consolidada uruguaiana Inés Saavedra, els valencians Carles Pastor, Pau Miquel Soler, Alfonso Copé, la catalana Sílvia Tomás Trio o el xativí Carles Vila. Marca de la casa és que el festival garanteix condicions laborals dignes per a tots els artistes que hi participen, cosa que no sol passar en la majoria de grans festivals.

La cançó de les dones

En aquesta edició la meitat dels artistes són dones. Segons Feliu Ventura, director artístic de l’edició d’enguany: “No ha estat una tria premeditada però sí conscient. En l’àmbit de la cançó d’autor, no hi ha excuses per no programar cantautores sense haver de renunciar a la qualitat artística”. L’aposta del Festival per les veus femenines es culmina amb el concert de la gallega Ses i Les Kol·lontai, un grup de cantautores format per Montse Castellà, Sílvia Comes, Meritxell Gené i Ivette Nadal. El concert, amb entrada lliure, se celebrarà el 10 de juny a la Plaça del Mercat de Xàtiva amb la complicitat dels establiments del Mercat que engalanaran l’espai.

Un cantautor local en la direcció artística del Festival

Enguany la regidoria de Gran Teatre de Xàtiva, organitzadora del Festival MiL, ha comptat amb Feliu Ventura, cantautor i activista cultural, que ha configurat un cartell que desglossa diferents estils i maneres d’entendre la cançó d’autor, a més, en diverses llengües i de múltiples procedències geogràfiques. Ventura proposa una programació que desborda la iniciativa municipal i treballa de la mà d’entitats i establiments locals, amb la voluntat de convertir la ciutat en la vila valenciana de la cançó d’autor per excel·lència.

Entre les noves iniciatives hi ha el I Certamen de Joves Cantautors i Cantautores Ciutat de Xàtiva que, en opinió de Ventura: “vol ser el planter de les futures edicions”. A la final del certamen que serà divendres 26 de maig, hi haurà l’actuació conjunta de les dues societats musicals de la ciutat que interpretaran un repertori basat en cançons de cantautors valencians, on s’estrenarà, per primera vegada a Xàtiva, la Suite Raimon d’Adolf Ventas.

Un festival estratègic i d’especial atenció”

Segons Alfred Boluda, regidor del Gran Teatre de Xàtiva, MiL és un festival “estratègic i d’especial atenció” ja que, per una banda “patrimonialitza la cançó d’autor com a gènere històric de la ciutat” i, per l’altra “difon la imatge de la ciutat com a focus turístic i cultural del País Valencià”.

La venta d’entrades ja està oberta a la web del Gran Teatre de Xàtiva .

Et pot interessar

Certamen_Narrativa_valencià_2018

Xàtiva entrega els premis del I certamen de narrativa curta en valencià

Rocío Sanchis i Esther Lluch s’imposen en Secundària, mentre que Sergio García guanya en la …