Alertes
Inici / Ocupació i economia / L’Ajuntament de Xàtiva millora els ingressos i frena la despesa corrent
Roger i Natxo en plenari

L’Ajuntament de Xàtiva millora els ingressos i frena la despesa corrent

 L’Ajuntament paga a proveïdors en 42 dies i amortitza part del deute

Xàtiva, 10 de maig de 2017.- L’Ajuntament de Xàtiva ha realitzat l’informe trimestral de seguiment del pressupost de Tresoreria de 2017. Segons aquest informe, avalat per la intervenció municipal i el tresorer, la liquiditat en finalitzar el trimestre es va situar en 7.105 .000 euros, davant la previsió de 5.935.000 euros, és a dir 1.170.000 euros d’euros per sobre de les previsions. L’informe detalla una favorable evolució dels ingressos i una contenció en la despesa corrent, la qual cosa genera mes a mes una còmoda liquiditat per a les arques municipals.

Els pagaments totals del primer trimestre es van situar en 5.116.000 euros, dels quals 600.000 euros van anar a pagament de deute, 1,9 milions a despeses de personal i 2,2 milions van ser per al pagament a proveïdors. El període mitjà de pagament a proveïdors se situa en 42 dies, àmpliament per sota del que exigeix ​​la Llei de Lluita contra la Morositat.

Per primera vegada des de 2007 les liquidacions en l’impost de construccions superen les previsions inicials. En part, aquesta liquiditat ve provocada per la recent contractació amb Caixa Ontinyent d’un préstec de 1.001.000 euros que es destinarà íntegrament al pagament de deutes de l’anterior legislatura. En concret, en els últims dies s’ha procedit al pagament a diversos propietaris de terrenys de la Ciutat de l’Esport, per prop de 450.000 euros. També s’ha iniciat el contacte amb Repsol Infraestructures per al pagament dels 330.000 euros que va comprometre el govern anterior com a compensació pels terrenys de l’antiga gasolinera de la Font del Lleó, actualment Centre de Recepció de Visitants.

Reducció anticipada de deute

Aquesta relativa liquiditat ha posat de manifest la possibilitat d’afrontar amortitzacions anticipades de deute durant aquest exercici. El regidor d’Hisenda, Ignacio Reig, obri aquesta possibilitat: “davant la sostinguda caiguda del cost financer des de la contractació dels préstecs Montoro, podem amortitzar aquest any una part del deute que genera més interessos i plantejar realitzar un préstec per a inversions en 2018. L’objectiu és mobilitzar el romanent positiu de tresoreria i poder afrontar baixades addicionals d’impostos sense reduir el capítol d’inversions en 2018 “, explica.

Pel que fa a possibles amenaces el regidor destaca la propera liquidació de la sentència de la parcel·la de Agrícola Xàtiva, S.L. i la impredictible partida de despeses d’aigua potable, sotmesa a la necessitat o no de subministrament per part del dipòsit de la Bola, i el consegüent pagament a EGEVASA.

 

Et pot interessar

Ocupació

CONVOCATÒRIA I PROVES DE SELECCIÓ DE PERSONAL FUNCIONARI DE CARRERA, AUXILIAR D’EQUIPAMENTS PÚBLICS, SUBGRUP C2 DE TITULACIÓ, MITJANÇANT SISTEMA SELECTIU DE CONCURS OPOSICIÓ PER TORN LLIURE. (04/06/2019)

S’informa que per la Junta de Govern Local de data 30 de juliol de 2018 …