Alertes
Inici / Cultura i oci / L’Ajuntament duplica les subvencions al Consell de la Joventut i associacions juvenils

L’Ajuntament duplica les subvencions al Consell de la Joventut i associacions juvenils

Joventut rep 35.000 euros provinents del Pla de Cooperació Municipal

Xàtiva, 17 de maig de 2017.- La regidora de Joventut de l’Ajuntament de Xàtiva, Lena Baraza, ha impulsat un increment del 100% de les subvencions destinades al Consell de la Joventut de Xàtiva (CJX) i a les associacions juvenils de la ciutat. En el cas del Consell de la Joventut, s’ha procedit a una modificació del conveni que regula la relació entre aquest òrgan de participació i l’Ajuntament, en virtut de la qual s’augmenta la quantia econòmica de la subvenció de 4.000 a 8.000 euros. D’altra banda, pel que fa a les associacions juvenils, s’han modificat les bases de les subvencions municipals que poden rebre aquestes entitats, passant-se d’una col·laboració econòmica de 2.000 euros a una de 4.000 euros.

A més a més, la Regidoria de Joventut veurà incrementades les seues partides econòmiques gràcies a la injecció de recursos provinent del Pla de Cooperació Municipal. Aquest pla, finançat conjuntament per la Generalitat Valenciana i la Diputació de València, suposa destinar 35.000 euros extra a impulsar la intensa activitat que es desenvolupa des de la Casa de la Joventut, activitat que s’ha vist notablement incrementada durant aquestos primers dos anys de legislatura.

El suport a les diferents associacions juvenils i al Consell de la Joventut de Xàtiva sempre ha estat present en l’equip de govern. L’arribada d’aquest finançament extern permet augmentar aquestes subvencions per dotar d’una major autonomia a l’àrea per a la realització de les diferents activitats juvenils. Baraza afirma que “les associacions ajuden a vertebrar la societat, promocionen el civisme i la cohesió social, sempre des d’una visió democràtica i desenvolupant el concepte de col·lectivitat”.

La regidora de Joventut reconeix, per tant, la importància que té promoure l’associacionisme com a dinamitzador de l’activitat juvenil, propiciant la creació de noves formes de participació i d’incidència social en l’àmbit juvenil.

Pel que fa al Consell de la Joventut de Xàtiva, aquest òrgan de participació col·labora amb el desenvolupament i la incorporació de la joventut a la vida ciutadana, promovent l’associacionisme i la participació juvenil. A més a més, en els darrers anys el CJX ha augmentat la seua presencia en la societat xativina desenvolupant diferents tipus d’activitats per fomentar en les associacions juvenils i els joves de la ciutat diferents valors i millors oportunitats per al seu desenvolupament.

En definitiva, Baraza considera que “el Consell de la Joventut i les associacions juvenils són importants per al desenvolupament de la gent jove en tots els àmbits de la seua vida”. Per això, la regidora ha treballat colze a colze amb aquests des del primer moment i per aquest motiu també fa aquest augment del 100% en les subvencions de les associacions juvenils i del conveni del CJX.

Et pot interessar

Arrenquen les obres de la IX fase de restauració de l’ermita del Puig

Un helicòpter transporta els materials de construcció fins el cim de la muntanya on se …