Alertes
Inici / Benestar social i salut / Benestar Social facilita a 43 famílies la tramitació telemàtica de les ajudes al lloguer
XELO ANGULO

Benestar Social facilita a 43 famílies la tramitació telemàtica de les ajudes al lloguer

Angulo: “la nostra responsabilitat com a governants és garantir el dret a un habitatge digne”

Xàtiva, 7 de juny de 2017.- La regidora de Benestar Social de l’Ajuntament de Xàtiva, Xelo Angulo, ha donat compte de que els serveis municipals han tramitat les sol·licituds de les ajudes per al lloguer d’habitatge de 43 famílies a la ciutat. Es tracta d’unes ajudes que concedeix la Generalitat Valenciana i que, en el cas de Xàtiva, es materialitzen en una aportació de 100 euros al mes durant un període d’un any. Els serveis socials de l’Ajuntament han informat sobre la tramitació d’aquestes ajudes a un total de 55 famílies. L’import de les ajudes rebudes per famílies de Xàtiva podria superar els 50.000 euros.

La Generalitat exigeix que la tramitació d’aquestes ajudes es faça per via telemàtica. En conseqüència, Benestar Social va habilitar un dispositiu de mitjans tècnics i professionals per ajudar a les famílies sol·licitants a realitzar els tràmits per Internet, facilitant així l’accés a la subvenció.

La regidora Angulo creu que “la responsabilitat que tenim com a governants és garantir el dret a un habitatge digne a persones i famílies vulnerables i amb risc d’exclusió social a la nostra ciutat”. Per a la responsable de Benestar Social de l’Ajuntament, “el fet de rescatar persones que porten patint les conseqüències de la crisi molt de temps és allò que ens anima i el que dóna sentit al treball del dia a dia en la nostra àrea”.

La concessió d’aquestes ajudes evita els impagaments dels lloguers d’habitatges com a conseqüència de la falta d’ingressos en la unitat familiar. D’aquesta manera, s’obté un doble objectiu social; d’una banda, se salven situacions de desnonament per impagament i d’altra, s’assegura unes condicions d’habitatge dignes per a les famílies beneficiàries.

Et pot interessar

Refugiats_Xàtiva

Xàtiva recolza estendre les polítiques de cooperació en favor de les persones migrants

El Plenari va aprovar un manifest consensuat en el que també es reitera la condició …