Alertes
Inici / Ciutadania / L’Ajuntament de Xàtiva inicia una fase d’avaluació ciutadana dels pressupostos participatius
DSC02380_WEB

L’Ajuntament de Xàtiva inicia una fase d’avaluació ciutadana dels pressupostos participatius

S’ha previst una enquesta, grups de discussió i entrevistes personals i unes jornades obertes al mes d’octubre

Xàtiva, 14 de juliol de 2017.- A partir del divendres 14 de Juliol la Regidoria de Participació Ciutadana llançarà al web participa.xativa.es una enquesta per arreplegar l’opinió dels veïns i les veïnes en relació al projecte de Pressupostos Participatius de 2017. A més, s’organitzaran grups de discussió i entrevistes individuals amb persones que han estat més rellevants en aquest procés participatiu.

L’Ajuntament de Xàtiva vol analitzar conjuntament amb la ciutadania quines coses es van fer bé i en quines es pot millorar de la proposta de pressupostos participatius que a principis de 2017 es va promoure per a que la ciutadania major de 16 anys de Xàtiva decidira el destí de 250.000 € per a inversions municipals. Hem de recordar que aquest procés va contar amb la participació de quasi 4000 veïns/es de la ciutat i es van triar 3 projectes: piscina coberta, centre per a joves d’Abu Masaifa i Centre Sociocultural Sant Pere.

Durant aquesta fase d’avaluació s’arreplegarà informació mitjançant tres mecanismes: enquesta ciutadana, adreçada al conjunt de la població, dos grups de discussió, un format per persones membres del Consell de Ciutat i l’altre grup, per persones implicades durant tot el procés, i finalment, entrevistes individuals amb grups municipals i persones rellevants del municipi. Des de la Regidoria de Participació es considera que l’avaluació d’aquests processos és molt necessària, perquè permet conèixer la qualitat i el valor del projecte, possibilitant i afavorint una pressa de decisió col·lectiva.

Per a Miquel Alcocel, regidor de l’àrea, “volem obtindre informació sobre el desenvolupament i el resultat del decideiXàtiva’2017 per a generar els canvis necessaris per a les pròximes edicions. A més, volem que més enllà de la part tècnica de qualsevol intervenció municipal siga la ciutadania la que diga quines coses s’han fet bé i en quines s’ha de millorar. Anem a analitzar nos sols el resultat final dels pressupostos participatius sinó també elements com la difusió, la planificació, el paper jugat per part de les associacions, de la corporació municipal, de l’Ajuntament i de la població en general”.

Finalitza Miquel Alcocel dient que “hem de senyalar que la qüestió d’incorporar l’avaluació als projectes de participació va ser una de les demandes del moviment associatiu a les Jornades d’Associacionisme i Participació Ciutadana celebrada al mes de desembre de 2016”

El resultat final d’aquesta anàlisi es farà públic a unes jornades que s’organitzaran al mes d’octubre, on s’iniciarà el disseny i l’organització de la pròxima edició per al 2018.

Et pot interessar

DSC05972

JOC, Centre Social de Joventut, Oci i Cultura és una realitat

Roger Cerdà: “JOC és un espai diferent, nou, modern, que dóna resposta a la gent …