Alertes
Inici / Benestar social i salut / Xàtiva present a la signatura del primer Pacte Valencià contra la Violència Masclista
FIRMA PACTE VALENCIA

Xàtiva present a la signatura del primer Pacte Valencià contra la Violència Masclista

L’alcalde Roger Cerdà ha subscrit hui el document, mentre que l’intendent principal Collado va participar en l’acte institucional en representació de la Policia Local de la Comunitat Valenciana

Xàtiva, 19 de setembre de 2017.- L’intendent principal cap de la Policia Local de Xàtiva, Antonio Collado, va participar ahir en l’acte institucional de signatura del pacte Valencià contra la Violència Masclista. Per la seua banda, l’alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà, ha signat hui el pacte. Es tracta d’un document subscrit per 63 representants i que pretén ser un compromís institucional i social per situar la desigualtat com un problema social estructural. L’acte ha estat encapçalat pel Consell i ha comptat amb l’assistència d’entitats socials i cíviques, administracions públiques, institucions judicials, universitàries, cossos de seguretat, partits polítics, agents econòmics i sindicals o associacions de periodistes, entre d’altres.

El pacte està estructurat en cinc eixos estratègics, que es subdivideixen en 21 objectius amb un total de 293 mesures concretes a impulsar. Els cinc eixos són: garantir una societat segura i lliure de violència masclista, feminitzar la societat, coordinar el treball en xarxa per l’atenció a les dones i fills víctimes, socialitzar el problema i trencar els murs que invisibilitzen la violència i garantir una dotació pressupostària estable per dur a terme els objectius.

El proper pressupost de la Conselleria d’Igualtat augmentarà fins als 12 milions la partida per a aquest àmbit, una partida a la qual se sumaran les dotacions que cada conselleria destine al compliment de les mesures que li competeixen.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha assegurat que la signatura del Pacte Valencià tracta d’aconseguir “unitat d’acció, recursos suficients i sinèrgies per fer efectius els compromisos” amb l’objectiu “d’aconseguir una societat més lliure, igualitària, diversa i segura per a les dones “.

Per la seua banda, la vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mònica Oltra, ha reivindicat un pacte que, segons ha afirmat, recull el treball històric de l’activisme. “Les dones venim d’un silenci antic i molt llarg, però un silenci davant del qual moltes dones valentes han aixecat la veu”, ha recordat.

Al web www.sumatalpacte.com/ estarà disponible el document de treball que marca els objectius del pacte, així com el manifest signat pels implicats, i al qual es convida al conjunt de la societat a sumar-s’hi.

 

Et pot interessar

Programa_Diversitat_Funcional

Xàtiva inicia un Programa d’Acció Social per al suport a les persones amb diversitat funcional

El projecte, que s’inicia el proper dia 10 de setembre al carrer Engai, es traslladarà …