Alertes
Inici / Seguretat, mobilitat i transport / Xàtiva aborda el futur de la mobilitat urbana en una jornada de treball
DSC07969_web

Xàtiva aborda el futur de la mobilitat urbana en una jornada de treball

L’Ajuntament alberga demà el el taller de futur “Xàtiva camina”

Xàtiva, 3 d’octubre de 2017.- Dintre del procés de participació amb què estan duent-se els treballs previs a la redacció del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible de Xàtiva (PMUS), demà tindrà lloc el Taller de Futur “Xàtiva camina “, organitzat per la Regidoria de Mobilitat, àrea delegada en el tinent d’alcalde Miquel Lorente. El taller se desenvoluparà de 16,00 a 20,30 h, al saló de plenaris de l’Ajuntament.

L’objectiu de la dinàmica és obtenir l’opinió de distints representants de la ciutadania sobre el futur de Xàtiva en relació a la mobilitat, així com a possibles propostes d’actuació que els assistents puguen suggerir. Aquesta jornada de treball es desenvoluparà basant-se en una metodologia anomenada EASW (European Awareness Scenario Workshop – Taller Europeu de Conscienciació), elaborada a través de diversos programes de la Unió Europea sota la iniciativa Innovació.

L’objectiu del mètode EASW és aconseguir que totes les persones assistents tinguen les mateixes oportunitats d’expressar les seues idees amb llibertat en un clima agradable de treball en convivència. En aquesta ocasió, atès que el número de participants és determinat per motius metodològics, a més dels membres de la Mesa de la Mobilitat, s’ha convidat també a altres persones que completen la representació de la diversitat social de Xàtiva.

El procediment de treball es basa en formes de participació elaborades a partir d’experiències desenvolupades en els països nòrdics. En concret, la base del mètode EASW va ser inicialment sistematitzada per l’Institut Danès de Tecnologia. Posteriorment s’ha anat millorant a través del treball conjunt de diversos experts de la majoria dels països europeus.

D’altra banda, la Regidoria de Mobilitat informa que ja està operatiu el Portal de la Mobilitat de Xàtiva https://pmusxativa.com/ on es poden consultar les activitats i novetats relacionades amb el PMUS i omplir un curt qüestionari d’un minut sobre hàbits de mobilitat (apartat “Calendari, Enquesta online”).

Et pot interessar

policia de barri

Xàtiva implanta la policia de barri

La mesura pretén aproximar a la ciutadania el servei de Policia Local i servir d’interlocutor …