Alertes
Inici / Cultura i oci / El 3 de novembre es faran públics els noms dels guanyadors del Premis Literaris Ciutat de Xàtiva
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

El 3 de novembre es faran públics els noms dels guanyadors del Premis Literaris Ciutat de Xàtiva

Augmenta un 44% la participació d’autors en l’edició de 2017

Xàtiva, 11 d’octubre de 2017.- La passada setmana es va reunir a la Casa de Cultura de Xàtiva el jurat dels XXXIV Premis Literaris Ciutat de Xàtiva. En aquesta edició el premis literaris Ciutat de Xàtiva han reunit a destacades figures del món de la cultura per a la composició del seu jurat. Els membres del jurat, presidit pel regidor de Cultura Jordi Estellés, han coincidit en el bon estat de salut en què es troba el certamen literari xativí, posant de relleu la complexitat de les deliberacions donada la qualitat de les obres presentades.

El jurat del premi d’assaig Carlos Sarthou ha estat compost per Mariano González Baldoví, Xavier Aliaga i Josep Lluís Cebrián. Pel que fa al jurat del premi de poesia Ibn Hazm, els seus membres han estat Feliu Ventura, Pep Bataller i Alfred Aranda. El jurat del premi de narrativa Blai Bellver l’han format Enric Salom, Josep Franco i Jesús Huguet.

Un altre fet destacable és l’increment de la participació d’autors en l’edició de 2017 respecte de l’anterior edició dels premis literaris, que va tindre lloc en 2015. En total, s’han presentat un 44% més d’obres originals. Concretament, per al premi Blai Bellver, en la modalitat de narrativa, s’han presentat 45 participants, 3 més que en 2015. En l’apartat de poesia, al premi Ibn Hazm s’han presentat 71 obres, 29 més que l’edició anterior. Finalment, en el premi d’assaig i investigació Carlos Sarthou s’ha produït el major creixement (133%), ja que s’han presentat 14 treballs front als 6 de 2016.

El nom dels autors guanyadors de les diverses modalitats es donarà a conèixer en un acte públic que tindrà lloc el proper divendres 3 de novembre.

Et pot interessar

CapelladeMinistrers.Lucrecia.C73A0048

Capella de Ministrers interpreta «Lucrècia Borgia» aquest diumenge 9 a l’església de Sant Pere

El grup que interpreta música antiga oferirà l’actuació «Lucrècia Borgia. Entre la història, el mite …