Alertes
Inici / Benestar social i salut / Xàtiva commemora el Dia Internacional de Lluita contra la Pobresa i l’Exclusió Social
DSC09658_WEB

Xàtiva commemora el Dia Internacional de Lluita contra la Pobresa i l’Exclusió Social

Xelo Angulo, regidora de Benestar Social: “és necessari que les polítiques públiques socials de protecció i inclusió es financen a través d’un sistema tributari just i de mesures redistributives”.

Xàtiva, 17 d’octubre de 2017.- Amb motiu del Dia Internacional de Lluita contra la Pobresa i l’Exclusió Social, l’Ajuntament de Xàtiva s’ha sumat a l’organització de la Jornada contra la Desigualtat Obscena, promoguda per la coordinadora d’ONGs que impulsa la campanya Pobresa Zero. A les 12h, l’alcalde Roger Cerdà ha presidit la lectura d’un manifest a la porta de la Casa de la Ciutat, acompanyat pel primer tinent d’alcalde, Miquel Lorente; pel regidor d’Hisenda, Ignacio Reig i per la regidora de Benestar Social, Xelo Angulo. A les 19:30 hores, està prevista una conferència del tècnic del Ministeri d’Hisenda Francisco Gaspar, amb el lema “Amb més justícia fiscal, menys pobresa i menys desigualtat”.

La regidora de Benestar Social, Xelo Angulo, afirma que “en els últims anys s’ha registrat un creixement econòmic sense precedents. Creixement que ha estat acompanyat també per un increment sense límits del consum. Això, que ha pretès vendre’s com una mostra de progrés, ha suposat un empitjorament de la qualitat de vida i una greu reculada en matèria de drets humans”.

Per a Angulo, prova d’això és la desigualtat, tant entre països com a l’estructura social de cada estat. Les 8 persones més riques del món posseeixen la mateixa riquesa que la meitat més pobra de la humanitat. Mentre, la FAO acaba d’anunciar que la fam al món creix per primera vegada en 14 anys i afecta a 815 milions de persones.

Ha augmentat el drama de les migracions forçoses, amb 60 milions de persones involucrades, de les quals es calcula que 20 milions estan vinculades a causes associades al canvi climàtic. La resta, han fugit dels seus països en patir persecució per motius de raça, gènere o orientació sexual, religió, nacionalitat, opinions polítiques, fams, guerres, o per altres raons socials, polítiques o econòmiques. En aquest sentit, Angulo remarca que “les institucions tenim la obligació de no deixar ningú enrere, i una de les coses que podem fer és visualitzar quins són els nostres compromisos”.

Les polítiques fiscals són la principal eina que tenen els Estats per finançar-se. Un sistema fiscal progressiu és l’eina més important a disposició dels governs per lluitar contra la desigualtat. El frau fiscal i les pràctiques fiscals injustes erosionen, per tant, les polítiques públiques socials, ambientals i, en conseqüència, la qualitat democràtica d’un Estat, a més de tenir conseqüències en la pobresa i la desigualtat. La regidora de Benestar Social creu que “és necessari que les polítiques públiques socials de protecció i inclusió es financen a través d’un sistema tributari just i de mesures redistributives. El frau fiscal i l’evasió fiscal segueixen representant més del 9% del PIB de l’Estat espanyol. Les grans fortunes i grans empreses segueixen pagant proporcionalment moltíssim menys del que els correspon”.

Et pot interessar

viatge madrid

CAP DE SETMANA A MADRID

La regidoria de joventut ha organitzat un cap de setmana a Madrid per als dies …