Alertes
Inici / Educació / Xàtiva invertirà 130.000 euros en millorar les instal·lacions del CP Taquígraf Martí
vISITA vICENT sOLER

Xàtiva invertirà 130.000 euros en millorar les instal·lacions del CP Taquígraf Martí

Les obres, finançades per la Diputació, consisteixen en la millora de l’eficiència energètica i de l’accessibilitat de l’edifici mitjançant la instal·lació d’un ascensor

Xàtiva, 26 d’octubre de 2017.- Dilluns passat, la junta de govern local va aprovar el projecte i el plec de clàusules administratives per a la contractació de les obres de millora de les condicions d’habitabilitat i eficiència energètica del CP Taquígraf Martí. Es tracta d’una actuació que compta amb un pressupost de 130.000 euros, finançats al 100% per la Diputació de València, a càrrec del Pla Municipal de Manteniment d’Escoles en centres d’Educació Infantil i Primària. Com sol ser habitual en aquestos casos, les obres es duran a terme aprofitant les vacances escolars d’estiu.

La millora de les condicions d’habitabilitat i eficiència energètica se centraran en actuacions sobre la fusteria de portes i finestres, per millorar l’aïllament tèrmic de l’edifici. Així mateix, es preveu actuar sobre les condicions d’accessibilitat del col·legi dotant-lo d’un sistema d’elevació mitjançant la instal·lació d’un ascensor de 6 places.

Concretament, pel que fa a les actuacions de millora d’eficiència energètica, es planteja la substitució dels materials actuals per perfileria de PVC compacte amb sistema d’enfosquiment i vidre de baixa emissivitat a la façana sud de l’edifici, que permeta un millor coeficient de transmitància tèrmica. Actualment, les finestres d’aquesta part del col·legi, molt assolellada causa de la seua orientació, compten amb fusteria metàl·lica d’alumini. A petició de la direcció del centre, s’optarà per conservar el sistema d’obertura de fulles corredisses, per la seua funcionalitat en relació a l’ús de l’edifici.

Respecte a la resta de la fusteria, en l’ala que dóna al carrer Sant Domènec i prolongació del carrer Menor, la secció existent és de fusta, amb fulles corredisses i vidre simple. En aquest cas, es planteja la substitució del vidre per un de doble cambra i baixa emissivitat.

Finalment, es procedirà a la revisió del sistema de calefacció existent, amb reposició parcial de mecanismes i conduccions per a una major eficiència energètica.

Et pot interessar

DSC09712_WEB

El proper divendres 3 de novembre l’Ajuntament inaugura la setmana de l’Educació a Xàtiva

Les 17 activitats programades per a aquest mes de novembre són el resultat de les …