Alertes
Inici / Cultura i oci / L’alcalde de Xàtiva, convidat al vuitantè aniversari del bombardeig de Lleida, que va arrasar el Liceu Escolar
20171102_172050

L’alcalde de Xàtiva, convidat al vuitantè aniversari del bombardeig de Lleida, que va arrasar el Liceu Escolar

Xàtiva, 3 de novembre de 2017.- Ahir, l’Ajuntament de Lleida va tornar a retre homenatge a les víctimes del bombardeig de Lleida del 2 de novembre de 1937, que va arrasar el Liceu Escolar i va causar la mort de més de dues-centes persones, incloent quaranta-vuit xiquets i xiquetes d’aquesta escola, fa 80 anys. L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, va presidir l’acte d’ofrena floral, que es va dur a terme davant l’escultura que recorda el Liceu Escolar en el seu antic emplaçament a l’avinguda de Blondel, i va reivindicar la importància de la memòria històrica. “La voluntat d’oblit de fets tràgics com els que van passar aquell dia no han de privar-nos mai sobre la pedagogia i l’educació que hem d’enviar als nois i noies sobre els valors de l’educació, la llibertat i la democràcia”, que han de fer que “mai més en aquest país es puguin donar fets com els que es van donar en aquell 2 de novembre tràgic de l’any 37”, va afirmar el Paer en Cap.

L’ofrena floral al monument del Liceu Escolar va comptar també amb la presència de l’alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà, en visita institucional a Lleida per l’agermanament entre les dues ciutats. Cerdà ha recordat que la ciutat valenciana també va patir un bombardeig amb moltes víctimes civils, si és el cas el 12 de febrer de 1939, i va mostrar el seu suport als valors de “solidaritat, pau i educació per no haver de tornar a patir situacions tan lamentables mai més “.

Un grup de supervivents d’aquell tràgic succés van assistir a l’acte. En la seua representació va prendre la paraula Joana Palau Carreras, qui va assenyalar que tot i tenir només quatre anys llavors recorda molt bé el seu pas pel Liceu Escolar i el dia del bombardeig, en el qual ella no va anar a l’escola. A més, Alba Serò, alumna de primer de Batxillerat de l’institut Ronda i una de les guanyadores de la darrera edició dels premis Josep Pernau de periodisme, va llegir un escrit d’homenatge.

Un cop acabat l’acte, tant els alcaldes de Xàtiva i Lleida com la resta d’assistents a l’homenatge van participar en la inauguració de l’exposició del Museu d’Art Jaume Morera “Agustí Centelles i el bombardeig de Lleida”, on es poden veure els devastadors efectes que va tenir aquell atac tant sobre el Liceu Escolar com sobre la resta de la ciutat.

Et pot interessar

biblioteca-xativa-650x330

La Biblioteca de Xàtiva programa “Bernarda” en la Setmana de la Dona

Xàtiva, 4 de març de 2019.- El proper dimarts a les 20:00 hores a la …