Alertes
Inici / Cultura i oci / El gremi de forners i l’Ajuntament firmen el conveni per a la construcció d’un nou pàrquing en el carrer Sant Vicent
DSC00593_WEB

El gremi de forners i l’Ajuntament firmen el conveni per a la construcció d’un nou pàrquing en el carrer Sant Vicent

El aparcament, que compta amb el vist i plau de Patrimoni, oferirà 17 places gratuïtes

Xàtiva, 4 de gener de 2018.L’Ajuntament de Xàtiva i la Federació Gremial de Panaderia i Pastisseria de la Província de València acaben de subscriure el conveni gràcies al qual es podrà habilitar la nova zona d’aparcament del carrer Sant Vicent. Aquest matí, el president del gremi de forners, Baltasar Vicente Muñoz, s’ha reunit amb l’alcalde Roger Cerdà per a la formalització del document.

De resultes, l’Ajuntament obté la cessió de l’ús del solar del carrer Sant Vicent propietat d’aquest gremi, amb una superfície de 320 metres quadrats per a la construcció d’una zona d’aparcaments gratuïts en ple centre neuràlgic del nucli antic. En total, es crearan 17 places d’aparcament en règim de zona blanca, amb una plaça per a persones amb diversitat funcional. L’actuació compta amb el vist i plau de la Direcció General de Patrimoni.

En virtut d’aquest conveni, l’Ajuntament podrà usar el solar durant un període de 5 anys. A canvi, es farà càrrec del manteniment del solar durant tots aquest temps i deslliurarà als propietaris del pagament de tots els impostos, taxes i tributs que es meriten.

El pas següent consisteix en iniciar el tràmit de licitació de les obres d’adequació del solar. El pressupost de l’actuació ronda els 20.000 euros, segons informen tècnics municipals. Es preveu que el nou aparcament gratuït entre en funcionament al llarg del mes de març.

El regidor de Centre Històric, Jordi Estellés, manifesta que “hem hagut de salvar alguns entrebancs burocràtics però finalment anem a posar en marxa aquesta nova zona d’aparcament al centre històric, creant 17 places d’estacionament gratuït. Facilitem espai per a l’aparcament dels veïns i pal·liem el deteriorament de solars a aquest indret de la ciutat”.

Et pot interessar

CasaCulturaXàtiva

Agenda cultural – setembre 2019

E X P O S I C I O N S  ____________ Fins al 13 …