Alertes
Inici / Medi ambient i llocs públics / Xàtiva estrena ecoparc mòbil
20180125_123144_WEB

Xàtiva estrena ecoparc mòbil

Durant quatre dies a la setmana, l’ecoparc mòbil s’instal·larà a diversos punts de la ciutat per facilitar la tasca de reciclatge

Xàtiva, 25 de gener de 2018.- Aquest matí s’ha presentat, a la plaça de l’Almàssera, el servei d’ecoparc mòbil.  Una iniciativa del Consorci per a la gestió de residus (COR) que, amb la col·laboració de l’Ajuntament, pretén acostar al municipi aquest sistema d’arreplega perquè tots els veïns i veïnes puguen reciclar al costat de casa sense haver de desplaçar-se.

L’alcalde i president del COR, Roger Cerdà, va valorar positivament la implantació d’aquestes infraestructures, assegurant que el que es busca és “apropar el Consorci a les veïnes i els veïns, facilitant el reciclatge d’eixos residus que sempre es queden per casa i acaben finalment al fem”.

A més a més, va apuntar la possibilitat de poder estalviar-se diners de la taxa en casa de fer ús dels ecoparcs fixes i mòbils: “obrim la possibilitat de que les veïnes i els veïns sumen punts al dipositar els residus, per a que puguen tenir un descompte en el rebut del Consorci”.

La regidora de Medi Ambient, Pilar Gimeno (Compromís), destaca la importància de la col·laboració entre el COR i la regidoria a l’hora de treballar el reciclatge i de construir el camí que ens porte a una ciutat més ecològica. Fins ara sempre s’han fet campanyes sobre ecologia dirigides a escolars, però portar l’ecoparc mòbil a Xàtiva suposa la possibilitat de realitzar una pràctica diària del reciclatge que no només implica els infants, sinó tota la família.”

L’ecoparc mòbil consisteix en un xicotet camió que està preparat per a reciclar residus sòlids urbans que poden ser valoritzats i reciclats, i els especials, que no tenen cabuda als contenidors de recollida tradicionals. Residus com xicotets electrodomèstics, aparells electrònics, bateries i acumuladors, olis, vernissos, fitosanitaris, porexpan, aerosols i pneumàtics, entre altres, poden ser dipositats.

El servei d’ecoparc mòbil visitarà Xàtiva quatre dies a la setmana, i el seu horari i ubicació variaran depenent del dia. La regidoria de Medi Ambient ha dissenyat uns díptics divulgatius que inclouen informació detallada sobre l’ecoparc mòbil (ubicacions, horaris, etc.) i que, a partir de hui, es començaran a distribuir per tota la ciutat. També es pot consultar la pàgina web del COR www.consorciresidus.org.

Cal recordar que, independentment d’aquesta novetat, els veïns i veïnes de la ciutat continuen tenint a la seua disposició l’ecoparc fix, situat al polígon de la Vila, que està obert tots els dies de la setmana.

Reciclar té premi, fent ús de l’ecoparc (fix o mòbil) i facilitant el DNI s’obtenen punts canviables per descomptes a la taxa del fem.

Et pot interessar

DSC07245

La campanya “Tanquem el cercle, imitem la natura” promou el compostatge de residus orgànics

50 famílies xativines podran participar en una campanya que pretén traure del sistema de recollida …