Alertes
Inici / Educació / Xàtiva s’adhereix a la Xarxa Estatal de Ciutats Educadores
VISITA MIQUEL lLEIDA

Xàtiva s’adhereix a la Xarxa Estatal de Ciutats Educadores

Lorente i Amorós assisteixen a la XIII Trobada d’aquesta xarxa que ha tingut lloc ahir i hui a la ciutat de Lleida

Xàtiva, 2 de febrer de 2018.- El tinent d’alcalde Miquel Lorente i la regidora d’Educació Amor Amorós han participat hui en la XIII Trobada de la Xarxa Estatal de Ciutats Educadores, celebrada a Lleida. Dissabte passat, el plenari de l’Ajuntament de Xàtiva aprovava la inclusió de Xàtiva en aquesta xarxa. Lorente i Amorós s’han entrevistat amb la regidora de Polítiques a favor de la Creativitat, la Cultura, l’Educació i els Esports de Lleida, Montserrat Parra. Posteriorment, Lorente s’ha reunit amb Rafael Peris, regidor de Promoció de la ciutat, del Comerç, del Turisme i de l’Ocupació i l’Emprenedoria de Lleida, per tal de convidar a la ciutat agermanada amb Xàtiva a participar en els actes de FirAll 2018.

Més de 250 persones de 86 ciutats han assistit al congrés, que ha tingut com a eix central “Repensar la ciutat” i s’ha desenvolupat a través de tres branques: la mobilitat a la ciutat, la ciutat com a punt de trobada i la veu dels nens i les nenes. El paer en cap, Àngel Ros, ha presentat la XIII Trobada, amb la tinent d’alcalde i regidora de l’àrea d’Educació, Montse Parra, i ha destacat es presentarien 28 experiències diferents agrupades en set xarxes temàtiques, treballades en aquests dos anys.

L’obertura del congrés ha anat a càrrec de l’exdirector executiu de l’ONU-Habitat i exalcalde de Barcelona, Joan Clos, qui ha fet la conferència inaugural amb el títol “La urbanització al segle XXI: repensar la ciutat”. La taula rodona que ha tancat la trobada ha comptat amb la participació de tres alcaldes i alcaldesses: de Madrid, Manuela Carmena; de Granollers, Josep Mayoral, i de Lleida. El moderador ha estat el periodista Josep Cuní.

La Xarxa Estatal de Ciutats Educadores està formada per 184 municipis i és la més nombrosa de les integrades a l’AICE, l’Associació Internacional de Ciutats Educadores, amb 493.

Et pot interessar

institut-josep-de-ribera

Xàtiva acceptarà demà la delegació de competències per a la construcció del nou aulari del Josep de Ribera

La ciutat acumula 7’5 milions € d’inversió en infraestructures educatives gràcies al Pla Edificant Xàtiva, …