Alertes
Inici / Educació / Xàtiva s’adhereix a la Xarxa Estatal de Ciutats Educadores
VISITA MIQUEL lLEIDA

Xàtiva s’adhereix a la Xarxa Estatal de Ciutats Educadores

Lorente i Amorós assisteixen a la XIII Trobada d’aquesta xarxa que ha tingut lloc ahir i hui a la ciutat de Lleida

Xàtiva, 2 de febrer de 2018.- El tinent d’alcalde Miquel Lorente i la regidora d’Educació Amor Amorós han participat hui en la XIII Trobada de la Xarxa Estatal de Ciutats Educadores, celebrada a Lleida. Dissabte passat, el plenari de l’Ajuntament de Xàtiva aprovava la inclusió de Xàtiva en aquesta xarxa. Lorente i Amorós s’han entrevistat amb la regidora de Polítiques a favor de la Creativitat, la Cultura, l’Educació i els Esports de Lleida, Montserrat Parra. Posteriorment, Lorente s’ha reunit amb Rafael Peris, regidor de Promoció de la ciutat, del Comerç, del Turisme i de l’Ocupació i l’Emprenedoria de Lleida, per tal de convidar a la ciutat agermanada amb Xàtiva a participar en els actes de FirAll 2018.

Més de 250 persones de 86 ciutats han assistit al congrés, que ha tingut com a eix central “Repensar la ciutat” i s’ha desenvolupat a través de tres branques: la mobilitat a la ciutat, la ciutat com a punt de trobada i la veu dels nens i les nenes. El paer en cap, Àngel Ros, ha presentat la XIII Trobada, amb la tinent d’alcalde i regidora de l’àrea d’Educació, Montse Parra, i ha destacat es presentarien 28 experiències diferents agrupades en set xarxes temàtiques, treballades en aquests dos anys.

L’obertura del congrés ha anat a càrrec de l’exdirector executiu de l’ONU-Habitat i exalcalde de Barcelona, Joan Clos, qui ha fet la conferència inaugural amb el títol “La urbanització al segle XXI: repensar la ciutat”. La taula rodona que ha tancat la trobada ha comptat amb la participació de tres alcaldes i alcaldesses: de Madrid, Manuela Carmena; de Granollers, Josep Mayoral, i de Lleida. El moderador ha estat el periodista Josep Cuní.

La Xarxa Estatal de Ciutats Educadores està formada per 184 municipis i és la més nombrosa de les integrades a l’AICE, l’Associació Internacional de Ciutats Educadores, amb 493.

Et pot interessar

lectura1

Xàtiva celebra el 30N Dia Internacional de les Ciutats Educadoras amb diferents activitats per la Ciutat

El lema de l’edició de 2018 és “Teixint una xarxa de complicitats”, per tal de …