Alertes
Inici / Ciutadania / “DecideiXàtiva 2018” donarà veu als xiquets i xiquetes de Xàtiva per a decidir sobre part de les inversions de la ciutat
DSC00845_web

“DecideiXàtiva 2018” donarà veu als xiquets i xiquetes de Xàtiva per a decidir sobre part de les inversions de la ciutat

Es constitueix un grup motor, format per veïns i veïnes, encarregat de coordinar el procés participatiu, la posada en marxa de pressupostos participatius infantils on els xiquets i xiquetes de Xàtiva podran decidir el destí de 10.000 € i la presentació de propostes s’amplia més enllà del capítol d’inversions a activitats per al foment de la participació

Xàtiva, 2 de febrer de 2018.- Aquest matí, l’alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà, junt al regidor de Participació Ciutadana, Miquel Alcocel i el tècnic de Participació Raül Camacho, han presentat el projecte de pressupostos participatius DecideiXàtiva 2018. La segona edició del DecideiXàtiva s’iniciarà el proper dimecres 7 de febrer, de 19 a 20.30h, amb una sessió informativa a la Casa de Cultura on es presentarà el pressupost municipal de 2018, el calendari del procés participatiu i la configuració del grup motor que des del mes de desembre està ja treballant sobre la proposta d’enguany. El dijous 8 de febrer es realitzarà la mateixa sessió però a la Llar Social de Jubilats de la Plaça Roca, donant la possibilitat a la ciutadania d’acudir en una de les dues convocatòries.

L’alcalde Cerdà confirma que “l’equip de govern compleix els compromisos. En 2017 destinàrem 250.000 euros, enguany 275.000 i per a 2019 estan previstos 300.000 euros. Tots els projectes escollits estan en marxa. El projecte de la coberta de la piscina està entregat i l’obra està pressupostada per a la seua execució. L’obra del Centre Social Juvenil del Barri Nordoest està adjudicada i s’iniciarà en breu. Pel que fa al centre social cultural del Barri de Sant Pere, el projecte està a l’espera de la seua aprovació per part de Patrimoni. A més, altres propostes que no eixiren escollides, com els passos de vianants de la rotonda de McDonalds, es realitzaran en aquest exercici”.

Per a Miquel Alcocel, regidor de Participació Ciutadana, “és tant important el resultat de la consulta com el procés previ de participació, i és per això que fem una crida per a que la ciutadania acudisca a les diferents sessions i tallers programats i així generar eixa cultura participativa on l’implicació ciutadana va més enllà d’un acte concret com és votar”. El regidor explica que “volem garantir que el procés siga el més ampli i plural possible donant veu a la ciutadania organitzada des del moviment associatiu però també a aquella que sense estar associada vol participar d’una manera propositiva”. Per a Alcocel, “aquest procés permet diferents nivells de participació com són els tallers col·lectius, la presentació de propostes ciutadanes per a inversions i per al foment de la participació ciutadana i la votació a la consulta final.”

El procés continuarà amb la realització dels tallers de barri on es donarà una formació bàsica en cultura participativa dirigida als participants i es farà la dinamització del procés consultiu i participatiu que tindrà com a objectiu el disseny de propostes ciutadanes de millores per al municipi.

El primer taller ciutadà, anomenat “Coneixent Xàtiva”, es realitzarà els dies 13 (Casa de Cultura) i 15 de febrer (Llar Social de Jubilats Plaça Roca) i girarà al voltant de la recerca de solucions per a fer front a les necessitats generals del municipi. Eixa recerca es materialitzarà en el disseny i formulació, per part dels participants, de propostes concretes d’inversió, i/o d’activitats de foment de la participació.

El segon taller, “Millorem Xàtiva”, es realitzarà els dies 6 (Casa de Cultura) i 7 de març (Col·legi d’Arquitectes) i tractarà d’acabar de perfilar i desenvolupar les propostes d’una manera més detallada a partir de les propostes sorgides al primer taller i després de rebre la informació orientativa dels serveis tècnics municipals.

Les següents dates importants del DecideiXàtiva son les següents:

Presentació de propostes per part de la Ciutadania: del 19 de Febrer al 9 de març.

Estudi i validació tècnica de propostes: del 9 al 29 de març.

Consulta ciutadana: del 16 al 23 d’abril.

Per últim, cap destacar que des de la Regidoria de Participació Ciutadana es realitzarà un enviament a totes les cases de Xàtiva d’un fullet amb tota la informació necessària per a la ciutadania, per tal d’assegurar que la informació del DecideiXàtiva arribe al conjunt de la població xativina.

Et pot interessar

orgul LGTB

David Santamaría guanya el concurs del cartell del Dia de l’Orgull LGTBI

Xàtiva, 15 de juny de 2018.- Amb motiu de la commemoració del Dia de l’Orgull …