Alertes
Inici / Medi ambient i llocs públics / Xàtiva controla les colònies de gats de carrer
putos gatos

Xàtiva controla les colònies de gats de carrer

El conveni entre l’Ajuntament i “Una Huella en el Corazón” (Bastet) pretén donar una resposta eficaç i ètica a la problemàtica que suposa la presència descontrolada de gats

Xàtiva, 16 de febrer de 2018.- Aquest matí s’ha signat un conveni de col·laboració entre l’Ajuntament de Xàtiva, a través de la regidoria de Medi Ambient, i l’associació protectora d’animals “Una Huella en el Corazón” (Bastet) per a l’assistència, l’esterilització i el control dels gats de carrer de la nostra ciutat, i que tindrà una durada de tres anys.

Aquest conveni té per objecte la realització conjunta entre les parts signants, d’un seguit d’accions de control i seguiment de les colònies de gats del nucli urbà amb l’objectiu de controlar la seua població amb campanyes d’esterilització i evitar el creixement descontrolat; controlar la seua salut i evitar la proliferació de malalties de transmissió directa; establir un sistema d’alimentació que no contribuïsca a la proliferació de rates i que evite la brutícia dels carrers; i promoure la seua adopció.

L’associació proposarà anualment un pla d’actuació sobre un nombre de colònies de gats que serà acceptat per l’Ajuntament, i que inclou la relació de les colònies sobre les quals s’actuarà durant l’exercici, el cens de cadascuna, un pla d’esterilització dels exemplars i la seua vigilància sanitària, la coordinació i formació dels voluntaris controladors de cada colònia, i la seua gestió alimentaria.

Per la seua part, la regidoria de Medi Ambient ha definit un total de 15 zones en les que serien necessàries actuacions per part de l’associació, i realitzarà una aportació econòmica màxima de 3.000€ anuals que anirà destinada a sufragar les campanyes d’esterilització.

La regidora de Medi Ambient, Pilar Gimeno (Compromís), ha manifestat la imperiosa necessitat d’establir aquesta col·laboració: “Es tracta de trobar un equilibri i aconseguir una bona convivència entre els animals i els veïns. Calia una resposta eficaç i ètica a la problemàtica que suposa la presència descontrolada dels gats i l’augment de la seua població, comportant conflictes amb els ciutadans i alguns problemes de caire sanitari.” També ha aprofitat per recordar a la ciutadania que l’article 40. 2 de l’ordenança municipal de tinença i protecció d’animals prohibeix alimentar els animals del carrer, per tal d’evitar la presència i la proliferació de rosegadors, així com també per evitar problemes d’higiene i riscos sanitaris.

Et pot interessar

Cartell Inauguració Betlem 2018

Xàtiva inaugura la XXVIII edició del Betlem més gran d’Espanya

El Betlem Monumental de Xàtiva obrirà les seues portes el proper dissabte 15 de desembre …