Alertes
Inici / Ocupació i economia / L’Ajuntament mamprèn una acció per evitar el malbaratament de 800.000 litres d’aigua al dia
DSC01424_WEB

L’Ajuntament mamprèn una acció per evitar el malbaratament de 800.000 litres d’aigua al dia

 

Una empresa especialitzada detecta 33 fuites d’aigua potable en la xarxa nª 4

Xàtiva, 1 de març de 2018.- Gràcies als treballs de dues brigades tècniques contractades per l’Ajuntament de Xàtiva s’han pogut detectar un total de 33 fuites que afecten a la xarxa 4 d’aigua potable de la ciutat. Els tècnics han hagut d’utilitzar un georadar per localitzar les pèrdues d’aigua en una de les xarxes més extenses del servei. L’anomalia va ser detectada en observar que el consum d’aigua no es reduïa per les nits als nivells normals, sinó que continuava produint-se un consum alt que podia indicar una gran fuita, tal com s’ha pogut comprovar en realitat.

Segons informa el regidor de Serveis Públics, Ignacio Reig, “segons els nostres càlculs, estaven perdent de l’ordre de 800 metres cúbics d’aigua al dia, el que equival a 20 piscines com les que hi ha en Bixquert. Des que entràrem a governar, hem estat actuant per millorar un servei bàsic per a la població, com és el subministrament d’aigua potable. Fins i tot, creàrem la tarifa binòmica per gravar els excessos de consum. És lògic que ens esforcem en tenir cura d’una xarxa de distribució que l’anterior govern municipal ens va deixar en condicions deplorables”.

En aquest context, el regidor i l’alcalde Roger Cerdà s’han interessat hui per l’evolució de la reparació d’una gran fuita al carrer Baixada del Carme que ha produït importants arrossegaments soterranis i el perill d’enfonsament de la vorera. Els tècnics experts en auscultació de xarxes de distribució d’aigua potable van recórrer la totalitat de la xarxa 4 durant els dies 20, 21 i 22 de febrer passats, equipats amb vehicle i dotació completa d’aparells electroacústics (geòfon, correlador i eines de treball). La major part de les fuites localitzades es produeixen en les escomeses a xarxes particulars, connexions amb boques de reg i boques contraincendis. L’Ajuntament procedirà a reparar aquestes fuites de manera progressiva.

No es descarta continuar amb les prospeccions per tal de completar el sanejament i manteniment adequat de tota la xarxa. De fet, l’informe tècnic aconsella als tècnics municipals que la reparació de les fuites suposarà “un estalvi significatiu en la producció diària de metres cúbics subministrats a l’abastiment, i per altra banda, evitarem que el soroll i la vibració que estan transmetent aquestes fuites a la xarxa ens emmascaren la localització d’altres fuites que podrien ser més importants”.

Et pot interessar

Xàtiva contractarà 24 joves gràcies al programa Avalem Joves Plus

El programa destina per a aquests llocs de treball a Xàtiva una subvenció total de …