Alertes
Inici / Medi ambient i llocs públics / Normalitat al dispositiu de neteja viària de la nit de Sant Josep
Republica Argentina

Normalitat al dispositiu de neteja viària de la nit de Sant Josep

El dispositiu especial es va iniciar a mitjanit i finalitzà a les 07:00h

El servei es va ampliar al 100% per a optimitzar la cobertura

Xàtiva, 21 de març de 2018.- La normalitat va predominar als carrers de Xàtiva durant el dispositiu de neteja viària dissenyat per a la Nit de la Cremà, en el que es va traure al carrer al 100% del servei per tal de donar cobertura i facilitar les tasques d’arreplegada dels residus. El dispositiu especial es va iniciar a les dotze de la nit i va finalitzar a les set del matí.

Des del Departament de Neteja Viària, no obstant, destaquen l’alt grau de brutícia trobada a les zones ocupades pels casals fallers, així com la manca de neteja a les carpes abans del seu desmuntatge, el que va dificultar els treballs de neteja. Altre dels inconvenients a l’hora de l’arreplegada va ser l’emprament per part d’algunes falles d’elements no combustibles com pedres, rajoles o taulellets, així com l’excés de grava i arena.

La meteorologia també va complicar en certa mesura les tasques de recollida, ja que la pluja que va caure durant la vesprada va provocar l’enduriment de l’arena i l’adhesió dels petard a terra, el que va fer més incòmoda la seua retirada. Les ratxes de vent van ser altre dels handicaps, ja que van fer que la brutícia i la cendra es dispersaren pels carrers.

En relació a les incidències de falles, i a falta de que els treballs de neteja dels propers dies detecten més incidències, destaquen el dany provocat a setze paperers i dotze contenidors de residus sòlids urbans així com un parell de contenidors cremats, un a la zona de l’Institut Josep de Ribera amb el carrer Acadèmic Maravall i l’altre al carrer Vicente Boix.

A més a més, durant la setmana fallera, cada comissió va disposar d’un contenidor d’ús exclusiu en el que dipositar el fem i es van col·locar diverses papereres de cartró junt als monuments.

Et pot interessar

TORREO LLEVANT

La Torrassa de Llevant de Xàtiva es converteix en un observatori d’aus i naturalesa local

Aquest bé municipal i patrimonial va ser cedit a les associacions Bosc Primigeni Xàtiva i …