Alertes
Inici / Medi ambient i llocs públics / L’Ajuntament de Xàtiva destina més de 21.000 euros a la reforma de la Plaça de Sant Agustí
!cid_1624d4e868fd28b4b5a3

L’Ajuntament de Xàtiva destina més de 21.000 euros a la reforma de la Plaça de Sant Agustí

Les obres, que serviran per substituir l’arbrat i ampliar la vorera, tindran una durada estimada de dos mesos

Gimeno: “Hem volgut recuperar per al casc antic aquesta zona de la plaça, rescatant l’espai per als veïns i els alumnes del Conservatori”

Xàtiva, 22 de març de 2018.- L’Ajuntament de Xàtiva realitzarà una millora a la Plaça de Sant Agustí amb la finalitat de millorar l’accés al Conservatori. Les obres, amb un període estimat de dos mesos, suposaran una inversió de 21.000 euros.

Aquesta reforma suposarà una nova solució a la disposició de l’arbrat a més de l’ampliació de l’àrea destinada a l’ús dels vianants, i no sols al trànsit de persones, sinó també a l’indispensable espai en l’accés a la instal·lació docent i cultural.

La millora respon al fet de que les condicions del viari front a l’antic convent de Sant Agustí no reuneixen les condicions adequades per al millor ús de les persones que transiten per ell ni per a l’accés al centre. A més, les espècies vegetals plantades als escocells no són les que es projectaren inicialment, pel que les seues arrels han causat problemes al paviment de les voreres.

Les obres del projecte contemplen en primer terme l’eliminació dels arbres actuals, que han provocat problemes al sòl. A més a més, es realitzarà l’alçada dels rastells de pedra natural, la demolició de la base de formigó i l’ampliació de la vorera, que a partir d’ara ocuparà la major part de la superfície destinada als aparcaments. També es traslladaran les columnes de l’enllumenat.

La regidora de Medi Ambient Pilar Gimeno ha manifestat que “la intervenció a la Plaça de Sant Agustí és necessària donada la grandària dels arbres que hi havia plantats a la vorera, el que suposava que la mateixa estiguera alçada i amb les arrels per fora dels escocells. D’aquesta manera, amb la coordinació amb la regidoria d’Urbanisme, hem volgut recuperar per al casc antic aquesta zona de la plaça, refent una vorera ampla amb un arbrat adequat, als que es sumaran bancs i papereres, rescatant així l’espai davant del Conservatori per a l’ús de veïns i alumnes”.

Et pot interessar

DSC02055

Cerdà: “la lluita contra el canvi climàtic ha d’estar en les agendes dels governs locals”

Xàtiva acull la jornada sobre canvi climàtic i energia sostenible de la Diputació de València …