Alertes
Inici / Medi ambient i llocs públics / La Regidoria de Medi Ambient premia la falla més sostenible
premi falla sostenible

La Regidoria de Medi Ambient premia la falla més sostenible

El premi preten fomentar l’ús de materials reutilitzables i totalment combustibles en el món faller i contribuir així a fer unes falles més sostenibles.

Xàtiva, 26 de març de 2018.- Durant la cerimònia dels Premis Cadafal celebrada divendres passat, la regidora de Medi Ambient, Pilar Gimeno, va fer entrega del premi de la seua regidoria a la Falla de Sant Feliu.

El premi, dotat amb 1.000 euros pretén impulsar la utilització de materials reutilitzables, reciclats i combustibles en el disseny de la festa fallera, tant del monument com de la decoració del carrer, i premia la falla més sostenible de Xàtiva.

A més a més, la regidoria col·labora amb la campanya de la Diputació de València i la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi climàtic i Desenvolupament Rural i Ajuntament de València, que pretén elaborar un estudi que estime l’impacte real de la festa en els àmbits econòmic, social, turístic i mediambiental que permeta disposar d’un d’un Pla Estratègic de les Falles que tinga en consideració a tots els col·lectius que hi participen.

El mateix divendres al matí, una vegada retirades i classificades les restes de la crema, els membres del jurat constituït per a qualificar i atorgar el premi (Pilar Gimeno, regidora de Medi Ambient, José Vera, tècnic municipal de Medi Ambient, Balbina Casas, representant de l’empresa adjudicatària del Servei de Neteja viària, i Blas Albiar, responsable administratiu del departament de Medi Ambient), es van reunir per estudiar les memòries presentades per les comissions participants i van considerar que l’informe presentat per la de Sant Feliu s’aproximava més a les bases del premi.

Gimeno lamentava que de les 19 falles de Xàtiva, només 3 (Molina Claret, República Argentina i Sant Feliu) hagen decidit presentar-se al premi i encoratjava les comissions a participar-hi. És una llàstima que no hagen participat més falles, em consta que moltes comissions han utilitzat molt de paper i cartró i hagueren sigut unes bones candidates per al premi.“, ha comentat la regidora.

Et pot interessar

dav

Xàtiva ja té parc de cal·listènia Street Workout

Amb aquesta instal·lació la regidoria de Parcs i Jardins dóna resposta a la demanda del …