Alertes
Inici / Promoció econòmica i comerç / Xàtiva acull el I Congrés d’Empreses de Formació de la Comunitat Valenciana
Congrés_Empreses_Formació

Xàtiva acull el I Congrés d’Empreses de Formació de la Comunitat Valenciana

En la cita participen més d’un centenar de professionals de tot el territori valencià

Roger Cerdà: «Per millorar la qualitat de vida de les persones cal apostar per la formació des de les administracions i des del sector públic i privat»

Xàtiva, 20 d’abril de 2018.- Xàtiva acull aquest cap de setmana el I Congrés d’Empreses de Formació de la Comunitat Valenciana, organitzat per FEVAP-CECAP, que té com a lema: «Compromesos amb l’ocupabilitat». En l’acte inaugural de la mateixa han estat presents l’alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà, el Secretari Autonòmic d’Ocupació, Enric Nomdedéu, el vicepresident de CECAP España Lorenzo Alonso y la presidenta de CECAP a la Comunitat Valenciana Ana García.

El Congrés, en el que participen més d’un centenar de professionals, tindrà lloc entre hui i demà a la Casa de la Cultura de Xàtiva i en ell es tractaran temes com els programes innovadors de la formació professional per a l’ocupació, la intel·ligència emocional, la responsabilitat social corporativa en les empreses de formació o aspectes legals i jurídics amb la intenció de millorar la formació de tota la ciutadania en les etapes inicials i al llarg de tota la seua vida.

En la seua intervenció, l’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà ha explicat que «la voluntat passa per millorar la qualitat de vida de les persones, i per a això cal apostar decididament per la formació des de les administracions, el sector públic i el sector privat, facilitant l’entrada al món laboral».

Cerdà ha afegit que «el talent dels treballadors és un motor per al creixement de les empreses i per a la creació de llocs de treball. La formació ens ha d’acompanyar durant tota la nostra vida personal i professional i és una eina clau per a aconseguir l’èxit».

En el cas de Xàtiva, l’oferta extraordinària d’ocupació pública de l’any 2017 va comptar amb 63 places, mentre que la de 2018 és d’altres 40. «Anem a iniciar un procés de consolidació d’ocupació de més de cent places en un ajuntament que compta amb un total de 250 treballadors, i aquesta aposta ha d’anar en sintonia amb totes les persones que treballen en la formació d’eixes persones que tard o prompte es presentaran a unes oposicions», ha ressenyat l’alcalde de Xàtiva.

A més a més al Congrés també es realitzaran diverses taules redones sobre projectes de formació per a TICS, proveïdors de serveis a l’estranger o programes innovadors, i s’entregaran reconeixements institucionals i a la trajectòria professional. Els assistents també podran gaudir d’una visita guiada per Xàtiva.

Entre els diferents ponents es troben l’ex Director General de Formació dels Serveis Públics d’Ocupació de la Xunta de Galícia, Jaime López Cossío, el Cap de Coordinadors dels Serveis Públics d’Ocupació de Castella la Manxa, Luis Méndez, el consultor d’empreses i conferenciant, Sergio Ayala, o la Directora de Recursos Humans d’Adams Formació, Paloma Esteban.

La Federació de Centres de Formació de la Comunitat Valenciana (CECAP CV) reuneix als principals centres de formació de València, Alacant i Castelló amb més de cent centres associats a la Comunitat i dedicats a la Formació.

Et pot interessar

mercat_municipal_xativa

Xàtiva comptarà amb una aplicació web per informatitzar la gestió del mercat municipal

El software permetrà la gestió de les activitats, dels comerciants, de les tarifes i de …