Inici / Ciutadania / El Decideix Xàtiva escollix com a propostes l’equipament juvenil d’Abú Masaifa, un centre històric més verd i la millora del transport públic
decideiXativa18

El Decideix Xàtiva escollix com a propostes l’equipament juvenil d’Abú Masaifa, un centre històric més verd i la millora del transport públic

La Consulta ha finalitzat amb un total de 2.111 vots, el que suposa el 8,42% de participació

La proposta guanyadora ha sigut escollida pel 23,5% dels votants

Xàtiva, 24 d’abril de 2018.- Els veïns i veïnes de Xàtiva ja han decidit el destí dels 265.000 euros municipals vinculats a la participació ciutadana. Les tres propostes més votades han estat la dotació d’equipament per al Centre d’Abú Masaifa, l’increment de l’espai verd al centre històric i la millora del transport públic.

La proposta d’equipament jove per al Centre d’Abú Masaifa amb 498 vots –el que suposa el 23,5% del total que serviran per adquirir el mobiliari per a la instal·lació. La segona proposta més votada, que reclamava un Centre històric més verd i va ser presentada per Iniciativa Cívica pel Centre Històric, ha aconseguit 486 vots. La tercera de les propostes escollides, presentada per una veïna, ha aconseguit un total de 424 vots i millorarà el transport públic de la ciutat amb la intenció d’ampliar tant els horaris com la zona de recorregut de l’autobús fent parades en llocs clau de la ciutat i en zones residencials allunyades del centre del municipi.

Les següents propostes que més recolzament han aconseguit són el «Caminem amb seguretat per la ciutat», presentada per Aspromivise i associacions locals (418 vots), l’ampliació del pavelló de voleibol (400) l’ampliació dels paratges naturals de Xàtiva (391) o la finalització de l’Ermita del Puig (389).

Finalment han votat un total de 2.111 veïns i veïnes de Xàtiva (1.113 dones i 1.002 homes), el que suposa el 8,42% del cens total habilitat. Els habitants d’entre 36 i 65 anys han estat els més actius a l’hora d’exercir el seu dret a vot, ja que suposen el 60,11% dels vots (1.269), mentre que els joves d’entre 16 i 25 anys han sigut els menys actius amb 277 vots (13,12%).

Respecte a la tipologia de vot, el presencial als diferents punts habilitats al llarg de la setmana ha suposat un 54% del total, mentre que l’altre 46% ha optat per fer-ho de forma telemàtica a la pàgina web paticipa.xativa.es, on es poden consultar totes les dades de la consulta.

Et pot interessar

decideiXativa18

S’inicia la consulta ciutadana del Decideix Xàtiva 2018 per decidir la inversió de 265.000 euros

La votació, que comença hui i conclourà el proper dilluns 23 d’abril, poden votar els …