Alertes
Inici / Destacat / Xàtiva reserva 500.000 € per a comprar Santa Clara

Xàtiva reserva 500.000 € per a comprar Santa Clara

L’Ajuntament destinarà 1.274.500 euros del superàvit de 2017 a nou partides d’inversions

L’Estació de ferrocarril Xàtiva-Alcoi, l’enllumenat o la mobilitat seran altres dels punts a millorar

Xàtiva, 26 d’abril de 2018.- L’Ajuntament de Xàtiva realitzarà una inversió afegida de vora 1.275.000 euros en diferents partides municipals amb bona part del superàvit pressupostari assolit durant l’exercici 2017 que ascendeix a 1.920.000 euros. En aquest sentit, algunes d’aquestes inversions serviran per realitzar algunes adquisicions patrimonials com és el cas del Real Monestir de Santa Clara (500.000 euros) o de la Torrassa de Llevant (80.000 euros). Altres despeses aniran enfocades a la restauració del Patrimoni municipal, com la Rehabilitació del Museu de l’Almodí amb part municipal de les ajudes FEDER (116.000 euros), o els 115.000 euros que aniran a parar a la rehabilitació de l’Estació de ferrocarril Xàtiva-Alcoi.

Altra inversió girarà en torn a les Vies Públiques amb la intervenció en el Polígon B i l’estret per a la millora de l’eficiència en xarxa d’aigua potable i il·luminació (107.700 euros a banda de les ajudes IVACE) o a la millora de l’eficiència energètica de l’enllumenat en les vies públiques (73.000 euros), amb una altra part aportada per la Generalitat. Aquestes ajudes autonòmiques també contribuiran a millorar la pavimentació de camins rurals junt a una inversió municipal de 64.000 euros.

Per últim, 198.800 euros aniran destinats a l’adquisició d’un autobús de baixes emissions per millorar la mobilitat al municipi -la resta de la inversió provindrà de les ajudes FEDER-, i altres 20.000 euros serviran per reparar i millorar la instal·lació d’aire condicionat del Gran Teatre de Xàtiva.

Segons el regidor d’Hisenda, Ignacio Reig, “les inversions a realitzar són financerament sostenibles, ja que s’han complit tots els criteris econòmics requerits pel Ministeri d’Hisenda i s’ha acreditat la solvència de l’Ajuntament en matèria econòmica”.

Reig detalla que «anem a incorporar el superàvit que vam generar l’any 2017 a diferents partides amb l’esperança de poder completar algunes operacions com l’adquisició de Santa Clara, la segona fase del Pla de Seguretat de Vies Urbanes, la rehabilitació de l’estació del ferrocarril o inclús per a dotar pressupostàriament algunes subvencions que estan pendents d’arribar de Fons Europeus».

Et pot interessar

S’incorporen els quinze nous treballadors del Programa de Polítiques Inclusives de Xàtiva

La segona fase d’aquest programa de Benestar Social suposa una inversió de més de 102.200 …