Alertes
Inici / Medi ambient i llocs públics / Arriben a Xàtiva les I Jornades Comarcals de Canvi Climàtic i Energia Sostenible
DSC01431_WEB

Arriben a Xàtiva les I Jornades Comarcals de Canvi Climàtic i Energia Sostenible

jornades comarcals canvi climàtic

La Diputació de València i l’Associació d’Empreses Elèctriques impulsen aquesta iniciativa

Xàtiva, 4 de maig de 2018.- El proper dimecres dia 9 arriben a Xàtiva les I Jornades Comarcals “Canvi climàtic i energia sostenible: mobilitat elèctrica, autoconsum, transició i pobresa energètica”, organitzades per l’àrea de Medi Ambient de la Diputació de València amb la col·laboració d’ASELEC (l’Associació d’Empreses Elèctriques).

Aquestes jornades, adreçades a tècnics municipals, càrrecs electes, representants d’associacions i públic interessat, pretenen col·laborar amb els ajuntaments valencians en el compliment dels compromisos del Pacte d’Alcaldies: reduir les emissions de CO2 en un 40 % abans del 2030, millorar l’eficiència energètica municipal, utilitzar fonts d’energia renovable als seus territoris i desenvolupar mesures per a adaptar-se a les conseqüències del canvi climàtic; a la vegada que abordaran aspectes de gran utilitat per als municipis com són l’impuls a la mobilitat elèctrica o els programes de pobresa energètica, entre altres.

L’objectiu principal d’aquestes jornades, amb clara vocació pràctica, és facilitar als municipis la posada en marxa de projectes vinculats a la reducció d’emissions d’efecte hivernacle, l’eficiència energètica i l’accés a l’energia sostenible. Així com proveir-los d’informació referent al vehicle elèctric i els punts de recarrega, l’autoconsum, les ferramentes específiques existents d’estalvi energètic (com els programes 50-50), o l’estalvi en els programes socials de pobresa energètica.

Durant la jornada, hi haurà una carpa on es posarà tota aquesta informació a l’abast de la ciutadania i s’exposaran dos vehicles elèctrics, un dels quals serà cedit a l’Ajuntament durant quatre dies.

Segons la regidora de Medi Ambient, Pilar Gimeno: Els ajuntaments, com administració més propera a a ciutadania, hem de donar exemple i posar tots els recursos disponibles per canviar els antics models energètics i lluitar contra el canvi climàtic.”

Et pot interessar

Cartell Inauguració Betlem 2018

Xàtiva inaugura la XXVIII edició del Betlem més gran d’Espanya

El Betlem Monumental de Xàtiva obrirà les seues portes el proper dissabte 15 de desembre …