Alertes
Inici / Ciutadania / Tècnics municipals es formen en metodologies d’impuls a la participació ciutadana
Foto Creando Xàtiva

Tècnics municipals es formen en metodologies d’impuls a la participació ciutadana

Es pretén configurar un grup de treball provincial que coordine la implementació del projecte en diversos municipis

Xàtiva, 4 de juny de 2018.- Personal tècnic de l’Ajuntament de Xàtiva de les àrees de Joventut, Educació, Benestar Social i Participació, així com alguns integrants del Consell de la Joventut de Xàtiva acaben de rebre formació en metodologies d’educació per a la participació ciutadana. La finalitat d’aquesta activitat és promoure la formació en temes de participació també entre el personal tècnic de l’Ajuntament de Xàtiva, per la qual cosa la Regidoria de Participació Ciutadana va organitzar, junt a altres municipis de la província, un seminari per a conèixer la metodologia d’educació per a la participació baix el nom “Creando Futuro”. Durant els dies 30 i 31 de maig, a la localitat de Silla, tècnics municipals de diferents municipis de la província de València han rebut la formació per a posteriorment configurar un grup de treball provincial que coordine la implementació del projecte.

Aquesta metodologia pretén enfortir a grups de joves des del foment d’habilitats per al treball cooperatiu. Per a Miquel Alcocel, Regidor de Participació Ciutadana, “l’administració local necessita noves perspectives i enfocaments del treball en relació a programes educatius i socials adreçats a col·lectius socials i entenem que és fonamental que els nostres tècnics es formen adquirint estratègies i metodologies participatives que amplien la incidència sobre el conjunt de la població”. Segons Alcocel, “amb aquesta formació volem, a més, vincular-nos amb altres municipis i realitats generant espais on poder compartir i millorar les nostres actuacions i projectes de Participació Ciutadana com son els pressupostos participatius, la participació infantil o l’enfortiment del moviment associatiu”.

A més, des de la Regidoria de Participació Ciutadana s’informa que s’està treballant amb altres entitats com ara la Universitat de València per establir convenis de col·laboració en matèria formativa, d’estudis i investigació en temes relacionats amb la transparència, govern obert i participació ciutadana, configurant finalment la futura Escola Ciutadana de Xàtiva amb el conjunt d’accions formatives.

Et pot interessar

Corresponsals

Els Corresponsals Juvenils de Xàtiva participen en la II Trobada d’Alumnat Actiu a Alcossebre

Joves de la ciutat que connecten l’Ajuntament amb altres joves han participat el 26 i …