Alertes
Inici / Cultura i oci / Una recreació de la Crema de Xàtiva ocuparà els carrers de la ciutat aquest divendres 15 de juny
DSC02818_WEB

Una recreació de la Crema de Xàtiva ocuparà els carrers de la ciutat aquest divendres 15 de juny

L’acte, que s’iniciarà a les 23 hores a la Plaça Sant Jordi, recorrerà el carrer Sant Agustí fins aplegar a la Plaça la Seu

Vora un centenar de persones participaran d’aquesta commemoració en la que el públic tindrà també un paper actiu

Xàtiva, 11 de juny de 2018.- Xàtiva commemorarà aquest divendres 15 de juny la crema de Xàtiva. Serà amb una posada en escena que s’iniciarà a les 23 hores i que recorrerà Xàtiva, amb inici en la Plaça Sant Jordi i final a la Plaça de la Seu, recorrent tot el carrer de Sant Agustí.

Vora un centenar de persones participaran d’aquest recordatori, coordinat i dirigit per Teatre la Lluna, i que comptarà amb la col·laboració de la Colla de dolçainers i tabaleters de La Socarrada i de Rytmus. En l’esdeveniment actuaran més d’una desena de figurants, a més de soldats i narradors, i també es comptarà amb cant i dansa en directe.

«Portem treballant en aquest espectacle des del passat mes de gener. És una recreació històrica, però també poètica i musical. Molts dels fets que es van a narrar es van a narrar en els llocs on van ocórrer, i això és molt emocionant», ha explicat el Director del Teatre la Lluna, Víctor Torres.

En l’acte s’empraran totes les parts de la crema de Xàtiva escrites al Poemari de Vicent Andrés Estellés, i els espectadors tindran un paper actiu amb una durada aproximada d’una hora.

«Aquest és un fet tan transcendental que no el podem obviar, i aquest Ajuntament està obligat a fer un repàs a la seua història any rere any. Va ser un episodi que va tindre l’objectiu d’esborrar físicament i jurídicament la nostra ciutat» ha explicat el regidor de Cultura Jordi Estellés, qui ha afegit que «commemorar constantment la Crema de Xàtiva és una atracció més per a mostrar al món turístic que té Xàtiva en transcendència històrica i cultural. No oblidem els nostres orígens i actes així ho demostren».

Et pot interessar

59399814_1061994844188689_3150351102797414400_n

Agenda Cultural Xàtiva: maig 2019

EXCM. AJUNTAMENT DE XÀTIVA REGIDORIA DE CULTURA PROGRAMACIÓ MAIG 2019 . E X P O …