Alertes
Inici / Cultura i oci / El Museu de Belles Arts acollirà un curs sobre l’aportació de Xàtiva i la comarca a la prehistòria
museu-belles-arts-4

El Museu de Belles Arts acollirà un curs sobre l’aportació de Xàtiva i la comarca a la prehistòria

El curs d’estiu, organitzat per la UNED, es celebrarà del 4 al 6 de juliol

Xàtiva, 15 de juny de 2018.- El Saló d’actes del Museu de Belles Arts de Xàtiva acollirà un curs d’estiu sobre les aportacions de Xàtiva i la comarca de la Costera a la Prehistòria de la Península Ibèrica, organitzat pel Departament de Prehistòria i Arqueologia de la Universitat Nacional d’Educació a Distància (UNED), amb la col·laboració de l’Ajuntament de Xàtiva.

El curs s’iniciarà el dimecres 4 de juliol amb la recepció dels participants i l’acte d’apertura, a la que seguirà una ponència sobre la Geoarqueologia i el registre arqueològic impartida per Jesús F. Jordá Pardo (UNED), un dels directors del curs. L’altra ponència de la jornada tractara de les aportacions al Paleolític mitjà peninsular de la Cova Negra de Xàtiva, a càrrec de Valentín Villaverde Bonilla (Universitat de València).

El curs continuarà el dijous 5 amb una visita a la Cova Negra, la Cova de la Petxina i a les pintures esquemàtiques de l’Estret de les Aigües dirigida per Ángel Velasco (Servei Municipal d’Arqueologia de Xàtiva) i seguirà pel matí amb la ponència «El final del paleolític a Xàtiva i la seua comarca: La Cova del Barranc Fons», impartida per Margarita Vadillo (UV). Ja de vesprada hi haurà altres dos ponències: «Del neolític a l’Edat de Bronze», per Pablo García Borja (UNED) -l’altre director del curs- i «La formació de la Saiti Ibèrica: la Solana del Castell de Xàtiva», per José Pérez Ballester (UV).

El curs d’estiu es tancarà el divendres 6 de juliol amb dos noves aportacions. De 9 a 11 hores es visitarà el jaciment arqueològic Solana del Castell de Xàtiva, i d’11 a 13 hores es realitzarà un inventari i catalogació de la cultura material prehistòrica.

L’aforament és limitat i el termini d’inscripcions finalitza el 26 de juny. Per a apuntar-se cal enviar un correu a pabgarcia@valencia.uned.es.

Et pot interessar

PortAventura

La Regidoria de Joventut organitza un viatge a Port Aventura

L’activitat es realitzarà els propers dies 26 i 27 d’octubre Xàtiva, 01 d’octubre de 2019.- …