Alertes
Inici / Destacat / Obert el termini per sol·licitar les ajudes a l’escolarització de l’alumnat de 0 a 3 anys

Obert el termini per sol·licitar les ajudes a l’escolarització de l’alumnat de 0 a 3 anys

Es tracta de l’única convocatòria per al curs 2018/19 i el termini finalitza el proper 21 de juny

Xàtiva, 15 de juny de 2018.- La Conselleria d’Educació ha publicat les bases per a les ajudes a l’escolarització dels xiquets i xiquetes de 0 a 3 anys, el que es coneix com a «abonament infantil».

El termini d’admissió de les sol·licituds finalitza el proper 21 de juny i les ajudes es tramiten directament als centres d’Infantil autoritzats per la Conselleria: Agates, El Corro, Betania, Trisol i Ninos. Cal recordar que per al curs 2018/2019 tan sols existirà aquesta convocatòria i que per a poder sol·licitar l’ajuda els xiquets i xiquetes han d’estar matriculats.

Les ajudes s’atorgaran en funció de la renda familiar i les quantitats oscil·laran, segons l’edat de l’alumne, entre un mínim de 70 euros i un màxim de 200 euros mensuals. Excepcionalment, el termini no s’aplicarà en cas d’alumnat fill o filla de víctima de violència de gènere.

La sol·licitud està a disposició de les famílies a la pàgina web https://sede.gva.es i inclou l’autorització per a que la tramitació la realitze el mateix centre educatiu, En la sol·licitud ha d’indicar-se el nombre de persones de la unitat familiar i amb la documentació perceptiva i signada deurà entregar-se al centre escollit.

En cas d’haver rebut l’ajuda en l’any anterior i no haver variat la situació familiar, sols haurà de presentar-se la sol·licitud, mentre que en el cas de presentar la sol·licitud en més d’un centre la matrícula no serà efectiva fins que no es subsane la incidència.

«Els beneficis de proveir amplis i bons serveis d’atenció a la primera infància són molts, i afecten aspectes tan diversos com ara la conciliació de la vida laboral i familiar, el desenvolupament psicoafectiu dels xiquets i xiquetes, l’equitat en les seues oportunitats educatives futures o la generació d’ocupació», ha explicat la regidora d’Educació Amor Amorós, qui ha afegit que «Tot i no tractar-se d’uns serveis universals ni obligatoris, les evidències recents posen l’accent en el caràcter fonamental de l’atenció a la primera infància destacant la important aportació que tenen aquest serveis educatius, especialment a partir del primer any».

Amorós ha afegit també que es tracta «d’un dret dels infants a rebre una atenció educativa primerenca de qualitat i reconèixer així la professionalitat dels centres autoritzats de la ciutat per la seua qualitat educativa».

Et pot interessar

PROVISIÓ TEMPORAL EN COMISSIÓ DE SERVEIS DEL LLOC DE TREBALL «RESPONSABLE DEPARTAMENT DE QUALITAT AMBIENTAL I MEDI NATURAL» (Act. 06/02/2020)

L’Ajuntament de Xàtiva té la necessitat de proveir temporalment un lloc de treball vacant, «Responsable …