Alertes
Inici / Benestar social i salut / Xàtiva clou la I edició de l’Escola de Mares i Pares
Escola Mares i Pares

Xàtiva clou la I edició de l’Escola de Mares i Pares

L’activitat, realitzada entre els mesos de març i juny, ha servit d’espai de formació informació i reflexió al voltant de les funcions parentals

El Departament de Benestar Social fa una lectura positiva i ja prepara noves edicions

Xàtiva, 21 de juny de 2018.- Aquest dimecres va concloure la I Escola de Mares i Pares, que s’ha desenvolupat entre els mesos de març i juny, amb un acte en el que es van repartir els diplomes d’assistència entre els participants i un compendi de materials treballats al llarg de les diferents sessions.

Aquesta Escola de Mares i Pares de Xàtiva, que aquest any ha celebrat la seua primera edició, ha esdevingut un espai de formació, informació i reflexió dirigit a mares i pares al voltant d’aspectes relacionats amb les seues funcions parentals, i arribant a convertir-se en un recurs de recolzament a les famílies per desenvolupar les seues funcions educatives i socialitzadores, al temps en que es superen situacions de necessitat i risc social.

«Des del Departament de Serveis Socials de l’Ajuntament pretenem crear un espai al carrer D’En Gai per a que els educadors socials i la resta de professionals del Departament, que estan molt implicats en ajudar als nostres menors, ens ensenyen un poc com afrontar els reptes que la vida els posa per davant als nostres fills, per a que sàpiguen prendre les decisions correctes», ha explicat la regidora de Benestar Social, Xelo Angulo, qui ha afegit que «és una aposta molt important, que per primera vegada es posa en marxa, i esperem poder fer una segona edició el proper any aconseguint que entre tots i totes pugam ajudar als nostres fills a créixer com a persones responsables».

Les temàtiques treballades han versat en aspectes com el desenvolupament evolutiu en la infància i adolescència, l’afecte i comunicació en la família, l’assertivitat i la resolució de conflictes, les normes i límits, la coeducació i responsabilitat familiar, els hàbits saludables i la prevenció de conductes de risc.

La valoració dels Tècnics Municipals de Benestar Social que han dut endavant aquesta iniciativa, així com la de les pròpies famílies participants, ha sigut molt positiva. Per la qual cosa uns i altres s’han compromès a reprendre l’activitat de cara al nou curs, amb noves edicions de l’Escola de Mares i Pares.

«Moltes vegades pretenem ajudar als nostres fills de la millor manera possible, però de vegades no encertem a fer-ho. Per això és bo tindre un lloc on aconseguir orientació i compartir experiències per saber què fer», ha comentat Angulo.

Les noves edicions aniran dirigides tant a les famílies que han completat aquesta primera edició, com a noves famílies que inicien el procés formatiu des d’un principi. Per això s’oferiran diverses possibilitats i horaris segons les diferents necessitats.

Et pot interessar

pitf 2019

La Generalitat concedeix 134.000 € per finançar el Programa Itineraris 2019 de Benestar Social

Ja són més de 400 persones les que s’han beneficiat d’aquest programa pioner de l’Ajuntament …