Alertes
Inici / Medi ambient i llocs públics / El Repte del Reciclatge d’Ecoembes arriba a Xàtiva la propera setmana
Repte_Reciclatge_Xàtiva

El Repte del Reciclatge d’Ecoembes arriba a Xàtiva la propera setmana

L’activitat es desenvoluparà del dilluns 2 de juliol al dijous 5 pels diferents carrers de la ciutat

La campanya compta amb la col·laboració del Consorci de Residus i de la Generalitat Valenciana

Xàtiva, 25 de juny de 2018.- Aquest matí s’ha presentat a l’Ajuntament de Xàtiva l’arribada del “Repte del Reciclatge” a la ciutat. Una nova acció de conscienciació ciutadana per tal de fomentar la correcta separació i reciclatge de llaunes, brics i envasos de plàstic (contenidor groc) i de paper i cartró (contenidor blau) que arriba a Xàtiva del 2 al 5 de juliol.

L’alcalde i president del V5 COR, Roger Cerdà, la regidora de Medi Ambient, Pilar Gimeno, i el gerent del COR, Sergi Pérez Serrano, han sigut els encarregats de presentar la campanya. Aquesta, emmarcada en el Pla d’Acció d’Envasos de la Comunitat Valenciana per al període 2016-2020, està promoguda per la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural i Ecoembes, l’organització mediambiental que promou l’economia circular a través del reciclatge d’envasos a l’Estat Espanyol, i pretén sensibilitzar els xativins i xativines pel que fa al reciclatge, en col·laboració directa amb el V5 COR.

24 municipis de la Safor, la Vall d’Albaida, la Costera, la Canal de Navarrés i la Vall d’Aiora-Cofrents (comarques aglutinades en el Consorci de Residus V5 COR), participaran en un repte en què guanyarà la localitat que més incremente la seua aportació de residus als contenidors groc i blau.

El Consorci guanyarà el “Repte del Reciclatge” si aconsegueix que els quilos d’envasos lleugers recuperats, procedents de tots els seus municipis durant els mesos de juliol i agost, s’incrementen en, almenys, un 15% respecte als recuperats durant els mateixos mesos de l’any 2017. El premi d’aquest repte és una dotació en metàl·lic a una entitat sense ànim de lucre que tinga la seua seu en municipis de l’àmbit d’actuació del COR.

Amb aquesta campanya, a Xàtiva, es desenvoluparan diverses accions informatives dirigides a les associacions veïnals i de consumidors del municipi, així com «comandos» informatius que recorreran els principals carrers del municipi i llocs de concentració de veïns.

La furgoneta aparcarà dilluns 2 de juliol a les 9:30h a l’Albereda Jaume I; dimarts dia 3 a la mateixa hora, a l’Avinguda de la Ribera; dimecres dia 4, al Carrer Abú Masaifa, i dijous dia 5 a l’Avinguda Selgas. S’instal·larà un estand itinerant on es realitzaran una sèrie de tallers i activitats informatives i d’entreteniment adreçades a ciutadans de totes les edats, amb la finalitat de sensibilitzar-los sobre per què i com reciclar correctament. L’equip visitarà els llocs amb major afluència de ciutadans (Plaça del Mercat, Portal de Sant Francesc, etc.).

A més a més, els quatre dies, a les 11:30h, hi haurà una xarrada informativa a la Casa de la Cultura, adreçada a diferents públics. En aquesta xarrada s’explicarà en què consisteix el reciclatge i per què és tan important per a la cura de Medi Ambient.

«Estem esperançats de que els municipis del Consorci, i en concret el municipi de Xàtiva, siguen capaços de traslladar tota la informació possible per a que amb campanyes com aquesta seguisca fent-se eixe treball de conscienciació tan fonamental per al dia a dia del treball en el tema del reciclatge, especialment amb els envasos i en el paper i cartró», ha manifestat el president del COR i alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà.

Pilar Gimeno, satisfeta amb l’arribada d’aquesta campanya a Xàtiva, ha reiterat la importància d’aquestes accions a l’hora de conscienciar la població de la importància de cuidar el Medi Ambient. «La població en conjunt hem de prendre consciència de nostra responsabilitat mediambiental tant a nivell individual com col·lectiu, i del nostre paper fonamental com a subjectes actius en el procés del reciclatge. Separar és fonamental per a reciclar», ha afirmat la regidora.

El “Repte del Reciclatge” va començar el 15 de juny a Gandia i finalitzarà el 27 de juliol a Daimús. Al llarg d’aquest mes i mig recorrerà més d’una vintena de poblacions del Consorci.

A la pàgina web http://elretodelreciclaje.com/ es poden consultar totes les accions i localitats en que estarà present aquesta campanya.

Et pot interessar

Cartell Inauguració Betlem 2018

Xàtiva inaugura la XXVIII edició del Betlem més gran d’Espanya

El Betlem Monumental de Xàtiva obrirà les seues portes el proper dissabte 15 de desembre …